SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ristiriitainen CS:GO-major-finaali pelataan tänään – Välierissä nähtiin lähes historiallinen comeback
  • Juuso
    Syngelmä

Ristiriitainen CS:GO-major-finaali pelataan tänään – Välierissä nähtiin lähes historiallinen comeback

julkaistu: 13.11.2022 14:00

Pelaajatcom seuraa major-finaalia suorana Watch Partyssa Twitchissä kello 20 alkaen.

Rio de Janeiron CS:GO-majorit ovat edenneet loppuhuipennukseen, kun viime yönä saatiin selville kaksi turnauksen finalistijoukkuetta.

Ensimmäisessä välierässä kohtasivat Outsiders ja MOUZ. Pelattaviksi kartoiksi valittiin Ancient (MOUZ), Overpass (Outsiders) ja Inferno.

Outsiders aloitti Ancientin CT-puolella ja voitti avauspuoliskon kierrosvoitoin 10–5. Hyökkäyspuolella peli toimi edelleen hyvin, jonka turvin Outsiders nappasi avauskartan nimiinsä kierrosvoitoin 16–10.

Overpassissa MOUZ pääsi puolestaan aloittamaan CT-puolella. Joukkue voitti avauspuoliskon kierrosvoitoin 9–6. Toisella puoliskolla Outsiders oli lähellä kartta- ja ottelupalloa, kun se siirtyi 14–11 johtoon. MOUZ oli kuitenkin lopussa parempi ja venytti voittoon kierrosvoitoin 16–14.

Outsidersin kapteenilta, Dzhami “Jame” Alilta, nähtiin yksi turnauksen hienoimmista clutcheista, kun AWP-pelaaja valtasi yksin A-pommipaikan kolmea MOUZ-pelaajaa vastaan.

Ratkaiseva kartta Inferno alkoi Outsidersin CT-puolella ja avauspuoliskon voitolla (9–6). Toisella puoliskolla Outsiders dominoi hyökkäyspuolella, kun MOUZ pystyi voittamaan vain yhden CT-kierroksen. Tärkeässä roolissa olivat Jame, joka otti jälleen “yksi vastaan kolme” -clutchin nimiinsä ja Evgenii “FL1T” Lebedev, joka puolusti viritettyä pommia kahta MOUZ-pelaajaa vastaan.

Outsiders etenee täten Rio de Janeiron CS:GO-majoreiden loppuotteluun.

Historiallinen comeback todella lähellä

Toisessa välierässä kohtasivat kotiyleisön suosikki FURIA sekä tanskalainen Heroic. Pelattaviksi kartoiksi valikoituivat Inferno (Heroic), Ancient (FURIA) ja Nuke.

Ottelu alkoi FURIAn dominoivalla Infernolla, kun joukkue voitti avauspuoliskon CT-puolella 9–6. Toisella puoliskolla Heroic ei saanut yhtään kierrosvoittoa, kun FURIA puski puolustuksen läpi kerta toisensa jälkeen. Avauskartta FURIAlle näytöstyyliin 16–6.

Toinen kartta, Ancient, tarjosi yhden kaikkien aikojen major-klassikoista. CT-puolella aloittanut Heroic voitti avauspuoliskon 10–5 ja siirtyi heti toisen puoliskon alkuun 15–5 johtoon.

Kolmas kartta näytti tulevan nopeasti, kun FURIA teki jotain käsittämätöntä. Brasilialaiset nousivat tasoihin ja veivät ottelun jatkoajalle. Historiallinen comeback jäi kuitenkin tapahtumatta, kun Heroic vei kartan nimiinsä jatkoajalla 19–17.

Ratkaisevana karttana nähtiin Nuke, jossa Heroicin loistava terroristipuolisko koitui FURIAn kohtaloksi. 10–5 avauspuoliskovoiton jälkeen Heroic vei ottelun nimiinsä voittamalla toisella puoliskolla kuusi CT-kierrosta peräkkäin.

Kotiyleisön pettymykseksi tiensä finaaliin Outsidersia vastaan selvitti siis Heroic. Outsiders ja Heroic pelaavat tänään Rio de Janeiron majoreiden loppuottelussa kello 20 illalla.

Yksikään pelaaja finaalijoukkueista ei ole aikaisemmin voittanut major-turnausta. Jame ja Alexey “Qikert” Golubev nähtiin major-finaalissa Berliinissä 2019, kun Avangar saavutti hopeaa Astraliksen takana.

Heroicin päävalmentajalla, Richard “Xizt” Landströmillä, on mahdollisuus liittyä timanttiseen kerhoon tänä iltana. Voitolla hänestä tulisi yksi harvoista, jotka ovat voittaneet urallaan CS:GO-majorit sekä pelaajana että valmentajana. Xizt voitti vuoden 2014 major-turnauksen Ninjas in Pyjamasin kanssa Saksan Kölnissä.

Hermeettinen major-kokemus Pelaajatcomilla

Pelaajatcom järjestää Twitchissä poikkeuksellisen Watch Party -tapahtuman Legends Stagesta alkaen. Mukana studiossa ovat Olvarin lisäksi muun muassa Anssi “AndyPyro” Huovinen ja Aleksi “allu” Jalli. Legends Stage käynnistyy 5. marraskuuta. Näet ja osallistut Watch Partyyn suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Lähde: HLTV | Kuva: ESLCS