SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Major-karsinnat loppusuoralla – Suurimmat suomalaistoiveet lepäävät xseveN:n ja JANO:n harteilla
  • Perttu
    Leinonen

Major-karsinnat loppusuoralla – Suurimmat suomalaistoiveet lepäävät xseveN:n ja JANO:n harteilla

julkaistu: 16.01.2024 13:15

Tänään huipentuvat Counter-Strike 2:n PGL Major Copenhagen -turnauksen viimeiset Euroopan avoimet karsinnat. Poikkeuksellisesti viimeiset karsinnat jaettiin kahteen kaavioon A ja B, koska osallistujajoukkueiden määrää nostettiin viimeisiin karsintoihin.

Molemmissa kaavioissa matkansa aloitti 815 joukkuetta ja tänään kaaviot pelataan loppuun asti kierrokselta viisi, eli 64 parhaan joukkueen kesken molemmissa kaavioissa.

Suomalaisjoukkueita on jäljellä neljä. JANO ja Uhka Esports A-kaaviossa ja B-kaaviossa puolestaan Kuusamogg ja Fency&dogs.

Fency&dogs-joukkueessa pelaa Suomi-CS:n legenda Sami “xseveN” Laasanen, joka on toista kertaa mukana avoimissa karsinnoissa lopettamisensa jälkeen. Laasasen lisäksi joukkueessa pelaavat Fency, Jere “Jerppa” Määttä,  Aleksi “zks” Nissinen ja Juho “juhob” Lampinen.

Pelaajatcom näyttää jälleen karsinnat Twitch-kanavallaan suorana suomalaisjoukkueita seuraten!

Suomalaisittain isoimmat odotukset kohdistuvat JANO:n, kun ykkösheppamme  HAVUn karsinnat päättyivät A-kaaviossa jo avauspäivänä pettymykseen. JANO aloittaa tänään urakkansa ottelulla vamosTGD:tä vastaan.

Mielenkiintoisin joukkue lienee kuitenkin, xseveN:n tähdittämä Fency&dogs, joka kohtaa puolestaan aimclub-:n päivän ensimmäisessä ottelussaan. Joukkue esiintyi eilen vakuuttavasti ja kun mukana on suomiskenen kokeneita ja taitavia kettuja, höystettynä nuorilla ja nälkäisillä pelaajilla voidaan joukkueelta odottaa tänäänkin hyviä suorituksia.

UHKA Esports kohtaa päivän ensimmäisessä ottelussa m1xx-joukkueen, joka murskasi juurikin HAVU:n unelmat viimeisissä karsinnoissa edeltävällä kierroksella.

Kuusamogg saa puolestaan vastaansa samaloyod-nimisen poppoon omassa viidennen kierroksen ottelussaan tänään.

Karsintoja jatketaan BO1-otteluina aina siihen asti, että kahdeksan parasta joukkuetta ovat jäljellä. Tämän jälkeen pelataan BO3-ottelut, joiden panoksena on pääsy neljän parhaan joukkoon ja samalla suljettuihin karsintoihin.

Suomalaisjoukkueilta vaaditaan siis vielä neljää voittoa, jotta paikka suljetuissa karsinnoissa avautuisi.

Molemmissa kaavioissa on jäljellä vielä tukuittain kovia joukkueita. A-kaaviossa jäljellä ovat mm. EYEBALLERS, PARIVISION, ARCRED, Espionage, 500 ja 9INE.

B-kaaviossa nimivahvoja joukkueita riittää myös, Zero Tenacity, Nemiga, TSM, 00NATION, Endpoint ja Alliance ovat vielä kaikki mukana taistelussa paikasta suljettuihin karsintoihin.

Ota siis mukava asento sohvalta illalla ja hyppää Pelaajatcomin Twitch-kanavalle kannustamaan suomalaisjoukkueiden matkaa viimeisissä major-karsinnoissa!

Kuva: HAVU