SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Maineikas esports-veteraani rajujen syytösten alla – “Uhkasi tuhota urani”
  • Niko
    Nikkilä

Maineikas esports-veteraani rajujen syytösten alla – “Uhkasi tuhota urani”

julkaistu: 29.06.2020 09:30

Monen merkittävän pelin kommentaattorina uransa luonut Paul “Redeye” Chaloner on asetettu kovien syytteiden alle kollegansa CS:GO-kommentaattori James Banksin toimesta. Banks julkaisi Twitterissä 12-sivuisen dokumentin, jossa hän syyttää Chaloneria valta-asemansa väärinkäytöstä. Chaloner on kommentoinut urallaan muun muassa  Starcraft 2Quake 3Call of Duty 2Counter-Strike: Global OffensiveHearthstoneWorld of WarcraftSmiteDota 2 ja FIFA-peleissä.

Banksin mukaan Chaloner ja tämän agency Code Red olivat ennen dokumentin julkaisua uhkailleet lehdistöä, jottei juttu pääsisi julkisuuteen. Banks kuitenkin väittää, että hänellä on todisteita syytöksiensä tueksi ja että monen e-urheilualan työntekijät kykenevät vahvistamaan ne.

Dokumentissa kerrotaan, että Chaloner oli tämän ja Banksin ensikeskustelussa uhannut tuhota tämän uran, jollei tämä suostuisi siirtymään sivuun Gfinityn CS:GO ja StarCraft 2 -otteluiden selostamisesta. Tämä siitäkin huolimatta, että Banksilla oli sopimus Gfinityn kanssa. Uhkaus oli seurausta Chalonerin huonolaatuisesta otteluselostuksesta, johon oli vaikuttanut tämän diabetes ja verensokerin laskeminen selostuksen aikana.

Banks kuvaa hänen ja Chalonerin suhdetta vihamieliseksi: Chaloner kieltäytyi puhumasta hänelle tai tukemaan häntä työtehtävissään ja mm. pilkkasi tämän ahdistuksen aiheuttamaa hikoilua. Banksin mukaan Chalonerin valta suojasi tätä muiden kritiikiltä, ja vihamielinen työympäristö johti lopulta useisiin itsemurhayrityksiin.

Dokumentin muut lähteet kertovat, että Chaloner oli töninyt ja lyönyt Gfinityn työntekijää vuonna 2015 aloittamassaan sanaharkassa. Lisäksi Chalonerin kerrotaan ahdistelleet suullisesti Gfinitin naispuolisia työntekijöitä epäasiallisen keskustelun ja seksuaalisten viittausten kautta. Tätä syytetään myös suullisesta pahoinpitelystä, tiettyjen henkilöiden rekryämisen estämisestä, työtovereista valehtelusta ja vallan hyväksikäytöstä.

 

Vastaiskuna mustamaalausyritys?

“Itkin kirjoittaessani tiettyjä osia tästä, koska tiedän, että Redeye tulee tekemään parhaansa lopettaakseen urani, mutta tämä on jotain, joka on saatava näkyville. Hänellä on niin monta ihmistä suojelemassa häntä, mikä satuttaa muita ihmisiä”, Banks kirjoitti.

Dokumentit lopussa Banks sanoi, että Code Redin toiminnanjohtaja Luke Cotton on suoraan uhannut Banksia, mikäli tämä julkaisee raporttinsa Chalonerista. Cotton uhkasi “käyttää MeToo-liikettä” tuomalla esille asioita, joita Banks itse kertoo sanoneensa yli 10 vuotta sitten.

“Ymmärrän täysin ja hyväksyn, että entinen käytökseni oli ja on hyväksymätöntä. Olen puhunut siitä runsaasti ja jopa julkaissut videon täällä: https://www.youtube.com/watch?v=LPPb4zPBhgM Kuitenkin, en ole sama henkilö kuin 10 vuotta sitten. Perheeni ja ystäväni näyttivät, että olin väärässä ja minun tulisi muuttua, ja teinkin niin”; Banks kirjoitti.

Dokumentit kuvatodisteineen voit lukea kokonaisuudessaan täältä. Sekä Chaloner että Cotton ovat vastanneet Banksin syytöksiin. Chaloner kielsi Banksin väitteistä osan ja myönsi toiset, kun taas Cotton myönsi yrittäneensä estää dokumentin julkaisun, mutta kielsi lähes kaikki sen väitteistä, mukaan lukien Code Redin yritykset uhkailla lehdistöä.

Banks vastasi nopeasti Chalonerin puolustukseen sanomalla sen olevan täynnä valheita ja reikiä, sekä lupaamalla julkaisevansa lisää myöhemmin:

Lähde: James Banks Kuvalähde:  Paul Chaloner