SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Maailman parhaalla katastrofaalinen BLAST-päivä – Aleksib:n ex-joukkue hirmuvireessä
  • Juuso
    Syngelmä

Maailman parhaalla katastrofaalinen BLAST-päivä – Aleksib:n ex-joukkue hirmuvireessä

julkaistu: 30.01.2022 07:50

BLAST Premier Spring Groups 2022 jatkui lauantaina B-lohkon otteluilla. Lohkossa pelasivat maailmanlistan ykkönen NAVI, Aleksi “Aleksib” Virolaisen entinen joukkue OG, Astralis sekä MIBR.

NAVI päätti vetää vaikeimman kautta – nexa jysäytti

NAVI ja viime vuoden parhaaksi pelaajaksi valittu Aleksandr “s1mple” Kostyliev olivat lauantaina pahassa pinteessä. Päivän avausottelu brasilialaista MIBRiä vastaan myöhästyi, kun sekä s1mple että Ilya “Perfecto” Zalutskiy kärsivät yhteysongelmista.

NAVI lähti otteluun niin suurena suosikkina, että esports-vaikuttaja DonHaci lupasi lahjoittaa jollekulle CS:GO-puukon, mikäli MIBR onnistuisi voittamaan maailmanlistan kärkijoukkueen. S1mple laittoi lisää vettä myllyyn vastaamalla twiittiin: “Annan sinulle toisen puukon, jotta voit pitää kaksi arvontaa. Jos MIBR siis voittaa, jatkakaa unelmointia ihmiset.”

NAVI lähti selvästi liian löysin rantein otteluun maailmanlistan 56:ksi parasta joukkuetta. Avaustaistelut eivät tuntuneet osuvan s1mplen hyväksi ollenkaan ja tähtipelaaja oli muutenkin yllättävän suuressa pimennossa.

MIBR lähti otteluun rohkeasti ja teki vuoden jymypaukun, kun se voitti NAVIn 16–12. Yleensä jokaisen ottelun kirkkaana tähtenä nähty s1mple sai tällä kertaa ratingikseen vain 0.83.

Pelinsisäisen johtajansa vaihtanut OG sen sijaan oli tänään hirmuvireessä. Aleksib:n entiseen G2 Esportsin kapteeniin, Nemanja “nexa” Isakovićiin, vaihtanut joukkue kohtasi päivän avausottelussaan Astraliksen.

Ottelu oli OG:n ja erityisesti joukkueen uuden pelaajan, nexan, dominointia. Ancientissa pelattu ottelu päättyi OG:n voittoon 16–8, josta nexa takoi itselleen siihen asti turnauksen korkeimman ratingin, 1.88.

NAVI lähellä huikeaa comebackia – valdelta turnauksen paras suoritus

NAVI ja Astralis kohtasivat myöhemmin lauantaina alemman kaavion finaalissa, jonka hävinnyt joukkue sijoittui lohkonsa viimeiseksi.

Vaikka s1mple oli nyt joukkueensa paras 1.13 ratingilla hävisi joukkue niukasti tanskalaisille. 15–9 tappioasemasta ottelun jatkoajalle vienyt NAVI hävisi ottelun lopulta niukasti 19–17.

Vaikka NAVIn BLAST-avaus oli kertakaikkiaan katastrofaalinen, ei maailmanlistan parasta joukkuetta sovi unohtuu turnauksesta. Ensi viikolla alkavassa “Knockout Stage” -vaiheessa jokainen ottelu pelataan “paras kolmesta” -periaatteella. Ja niissä sekä s1mple että NAVI ovat historiallisesti olleet huomattavasti parempia kuin yhden kartan mittaisissa otteluissa.

B-lohkon voittajien finaalissa kohtasivat OG ja Astralis. Huomioitavaa ottelussa on se, että Astralis sai Infernossa kasaan vain yhden ainoan CT-kierroksen.

Ottelu oli toistamiseen OG:n dominointia, kun se päättyi eurooppalaisten 16–8 voittoon. Joukkueen huimista yksilösuorituksista kertoo se, että nyt Valdemar “valde” Bjørn Vangså teki turnauksen parhaan suorituksen. 30 tappoa, 11 kuolemaa ja peräti 2.01:n rating.

BLAST Premier Spring Groups 2022 B-lohkon sijoitukset

  1. OG
  2. Astralis
  3. MIBR
  4. NAVI (tiedämme, tämä on hullua)

BLAST Premier Spring Groups 2022 jatkuu sunnuntaina, kun turnauksessa pelataan viimeinen lohko. C-lohkon asetelma on herkullinen. Kaikki mukana olevat neljä joukkuetta ovat tehneet merkittäviä muutoksia kokoonpanoihinsa.

Miten moninkertaiset major-voittajat, Emil “Magisk” Reif ja Peter “dupreeh” Rasmussen onnistuvat kun uudistunut Vitality kohtaa historiallisista major-voittajista (Jake “Stewie2K” Yip, William “RUSH” Wierzba ja Timothy “autimatic” Ta) apua saaneen Evil Geniusesin?

Entä miten ensimmäistä kertaa Ranskan ulkopuolelle lähtenyt Richard “shox” Papillon, näytönhaluinen Josh “oSee” Ohm ja Liquidiin palannut Nick “nitr0” Cannella suoriutuvat kun vastaan asettuu Finn “karrigan” Andersenin FaZe ja tanskalaiskapteenin suojatiksi palannut virolaistähti Robin “ropz” Kool?

Kaikki sunnuntain ottelut suorana Pelaajatcomin Twitchissä!

BLAST Premier Spring Groups 2022 sunnuntain aikataulu (C-lohko)

16.00 Vitality – Evil Geniuses

17.00 FaZe – Liquid

18.30 Voittajien ottelu

19.30 Häviäjien ottelu (4. sijan ratkaisu)

21.00 Lohkosemifinaali (3. sijan ratkaisu)

22.30 Lohkofinaali (Lohkovoittajan ratkaisu)

Lähteet: HLTV, DonHaci, s1mpleO, AstralisCS

Kuva: OGcsgo

Tuoreimmat uutiset: