SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Lukko – Pelicans: Onko Pussileuoista Lukon murtajaksi?
  • Toimitus

Lukko – Pelicans: Onko Pussileuoista Lukon murtajaksi?

julkaistu: 21.11.2018 13:44

Äijänsuolla kohtaavat Liigassa 12.ntena oleva Lukko ja liigavitonen Pelicans.

Lukko on voittanut kaksi kolmesta edellisestä ottelustaan. Merkillepantavaa on se, että se on paitsi pelannut kaikki nuo kolme otteluaan vieraissa ja erityisesti se, että kahdessa voittopelissään se on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana.

Molemmat nollapelit (HIFK 2-0, TPS 3-0) torjui kolmessa edellisessä pelissä Lukon maalia vartioinut Oskari Setänen.

Viidestä edellisestä pelistään Lukko on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kerran, kun se hävisi viikko sitten Hakametsässä Ilvekselle niukasti 1-2 Leijonissa Karjala-turnauksessa hiljattain debytoineen Arttu Ruotsalaisen voittomaalilla.

Lukon kakkosvitjaa johtavan kanukkisentteri Justin Danforthin vitjan laitureista maanmies Brandon DeFazio on osunut kolmesti viidessä viime pelissä. Maaleista kaksi laituri on raapinut sisään ylivoimalla. Maestro itse on osunut noissa peleissä kahdesti.

Pelicans on voittanut yhdeksästä edellisestä pelistään kuusi, eikä ole hävinnyt niistä varsinaisella peliajalla kuin kaksi ottelua.

Neljästä edellisestä vieraspelistään se on tosin voittanut ainoastaan KalPan niukasti 2-1. Vastaavasti kotoisalla Isku-Areenalla Pussileuat ovat pöllyttäneet vastustajiaan neljästi peräkkäin.

Pelicansin terävin kynä on viime peleissä ollut Aleksi Mustosen johtama kakkosnyrkki, jonka laitureista tsekki Hynek Zohorna on latonut kolme nyyttiä kahdessa viime pelissä. Maaleista kaksi on syntynyt ylivoimalla.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella, kun Pelicans murhasi Lukon kotonaan 6-1 syyskuussa. Viime kaudella Lukko vei kolme joukkueiden neljästä kohtaamisesta.

Pelicans on ollut tikkuna Lukon takalistossa viime vuosina erityisesti Äijänsuolla, missä isännät eivät ole juhlineet varsinaisella peliajalla kolmeen otteluun ja maalinteko on ollut noissa peleissä Lukolle suunnattoman vaikeaa.

Pussileuat ovat tehneet neljässä edellisessä vieraspelissään ainoastaan kaksi osumaa ottelua kohti. Kun Lukkokaan ei varsinaisesti maaleilla ole hurjastellut, on perusteltua odottaa tästäkin pelistä varsin vähämaalista vääntöä.