SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Lukko – Ässät: Soiko Satakunnan derbyssä selvät sävelet?
  • Toimitus

Lukko – Ässät: Soiko Satakunnan derbyssä selvät sävelet?

julkaistu: 30.11.2019 13:57

Kauden kolmannessa Satakunnan derbyssä kohtaavat Äijänsuolla lauantaina liigakutonen Lukko ja Liigassa 13.ntena oleva Ässät.

Molemmat ovat voittaneet toisensa kertaalleen aiemmin tällä kaudella kotiluolissaan. Syyskuussa Ässät oli parempi 2-1 Isomäessä. Lukko otti puolestaan revanssin 4-0 Äijänsuolla lokakuussa.

Pekka Virran suojatit katkaisivat keskiviikkona Äijänsuolla kahden ottelun tappioputkensa Pelicansin kustannuksella 2-1. Raumalaisten tehoista vastasi ykkösnyrkki, jonka Vili Sopanen ja Robin Press heiluttivat Pussileukojen maaliverkkoa. Justin Danforthin maalisyöttö oli sentterin yhdeksäs tehopiste (4+5) seitsemässä viime ottelussa, joissa mies on jäänyt vain kerran ilman pisteitä.

Virta kopeloi edellisestä pelistä tänään kentällisiään sen verran, että Danforthin laidoilla viilettää tänään Kristian Pospisil ja Ponthus Westerholm. Linus Nyman siirtyy Eetu Koivistoisen johtamaan kolmosvitjaan ja Sopanen Heikki Liedeksen nelosnyrkkiin pudottaen Mikko Petmanin 13.nneksi hyökkääjäksi. Eero Elo ottaa puolestaan kakkosen laidassa Po. Westerholmin paikan.

Ässistä tuli torstaina toinen joukkue, minkä TPS on voittanut tällä kaudella kotonaan Gatorade Centerissä. Ässät hävisi 2-5 ja tappio oli sille toinen peräkkäinen ja kuudes seitsemässä ottelussa.

Ässien Tylor Spink on kahden ottelun maaliputkessa, sillä kanukkisentteri iski myös joukkueensa ainokaisen 1-3 kotitappiossa Kärppiä vastaan.

Ässien rosteri muuttuu tänään siltä osin, että Edwin Hedbergin paikan kakkosen vasemmassa laidassa ottaa Toni Henttonen. Nelosen oikeassa laidassa 17-vuotias Roni Hirvonen tekee puolestaan tilaa Jouka Juholalle.

Ässien pakeista Jakob Stenqvistin korvaa ykköspakkiparissa Markus Niemeläisen rinnalla Teemu Vuorisalo. Kolmospari uusiutuu kokonaan ja siinä luutivat Simon Åkerström ja Tommi Taimi. Maalinsuulle palaa Daniil Tarasov.

Lukon kerroin on painettu ymmärrettävästi Satakunnan derbyssä pohjamutiin. Vahvana kotijenginä Lukko on vienyt neljä viidestä viime kotiottelustaan, mutta kolme noista on päättynyt vain yhden maalin marginaalilla ja kaksi niistä ei ole ratkennut varsinaisella peliajalla. Isännät eivät ole niin selviä suosikkeja mitä bookkerit antavat ymmärtää.