Jo yli 13 vuotta World of Warcraft on addiktoinut pelaajia ympäri maailman. Vaikka peli on ikääntynyt vuosien aikana on se yhä onnistunut pitämään miljoonat pelaajat kiinnostuneena ja ei vaikuta siltä että se on hetkeen hidastamassakaan.. Peli toimii kuten moni muukin mmorpg (massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli), eli pelaaja kehittää tasoaan tappamalla erilaisia olioita ja tekemällä tehtäviä erilaisissa ympäristöissä. Vuosien saatossa korkein taso jonka voi saavuttaa on kasvanut ja nykyään korkein onkin 120, kun taas pelin alkuaikoina se oli vain 60. Myöskin matka korkeimmalle tasolle on muuttunut rutkasti ja monille se ei tuota samanlaista tyydystä kuin joskus ja iso osa pelaajista pelaakin peliä enää vain “end game” sisällön takia.
Yksi pelin suosituimpia osia ovat “raidit” eli paljon isommat erikoisalueet joiden viholliset ovat vaikeampia ja sisältävät myös aina sen hetkiset isoimmat pahikset. Alkuaikoina pelaajia tarvittiin aina tietty määrä jotta alueilla pärjättiin, mutta nykyään ryhmän koko voi olla 10-25, verrattuna vaikka ensimmäiseen raidiin jossa tarvitsi olla 40 pelaajaa paikalla. Ainoa poikkeus tähän on raidien vaikein vaikeusaste eli “mythic”. Tämä on lukittu niin, että pelaajia pitää olla 20, ei enempää ei vähempää. Mythic raidin suorittaakseen ryhmän pitää olla erittäin kordinoitunut ja tietää taistelut miltei täydellisesti ja siltikin koko homman suorittamiseen voi upota satoja tunteja.
Kaikkein parhaat ryhmät myös kisaavat maailman ykköstapoista, eli kuka on ensimmäinen joka saa kaadettua raidin viimeisen pahiksen ennen muita. Uusimman lisäosan ensimmäisessä raidissa tehtiin historiaa, kun yksi tunnetuimpia ryhmiä Method päätti striimata livenä koko kisan kaikkien nähtäväksi. Tätä ei ole koskaan ennen tehty, sillä kaikki ovat halunneet pitää taktiikkansa piilossa, jotta eivät anna kilpakumppaneilleen mahdollisia vinkkejä. Kukaan ei voinut olettaa kuinka suosittu tästä yli viikon mittaisesta kisasta lopulta tulisi ja yksi mikä lisää katsojien määrää ja kiinnostusta on se, että kukaan ei tiedä kauan siihen lopulta menee. Tämän raidin viimeinen vihollinen eli G’huun vei Methodilta 285 yritystä, verrattuna viime lisäosan yhteen viholliseen johon Method käytti peräti 654 yritystä ennen onnistumista.
Methodin johtaja Scott “Sco” McMillan keräsi ryhmänsä kovimmat lukemat ja viikon aikana hänen striimiään katsottiin peräti 3.8 miljoonaa tuntia joka päihitettiin vain käynnissä olevan CS:GO majorin turnauksen toimesta. Koko tämän ajan Scon selän takana lepäsi Red Bullin mainos ja tämä on herättänyt kysymyksen, onko kisa maailman ensimmäisestä taposta mahdollinen uusi eSports?
Seuraava raidi saapuu vielä tämän vuoden puolella, joten pitkään ei jouduta odottamaan jotta nähdään kuinka iso tästä voi todella tulla. Hyvin todennäköisesti tulemme näkemään enemmän ryhmiä jotka näyttävät suoritustaan livenä, sillä ihmiset selvästi haluavat sitä seurata ja sponsorit ovat varmasti valmiina tarjoamaan tuoteittaan ryhmien mainostettavaksi.
Kuva ja lähde: Method