SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers: Paremmat ajat Los Angelesissa
  • Toimitus

Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers: Paremmat ajat Los Angelesissa

julkaistu: 14.11.2018 20:12

Kalifornian auringossa isäntinä varhain torstaiaamuna Los Angelesin Staples Centerissä toimii paikallinen Lakers, joka saa vastaansa Portland Trail Blazersin. Joukkueet kohtasivat viimeksi 4.11 Lakersin 110-114 voittoon päättyyneessä ottelussa.

Kotijoukkue koki kesällä suuren muutoksen Lakersin kaapatessa Cleveland Cavaliersia aiemmin edustaneen, kenties kaikkien aikojen parhaan koripalloilijan LeBron Jamesin. Alkukankeuksien jälkeen peli on alkanut löytyä ja viimeisestä kuudesta pelistään Lakers on poistunut viidesti voittajana.

Varsinkin sentteri Tyson Chandlerin liityttyä Lakersiin on homma alkanut toimia. Puolustuksen kanssa ongelmista kärsinyt Lakers lähti kauteen vain yhdellä sentterillä ja toimitusjohtajan pallilla istuva seuralegenda Magic Johnson reagoi tähän hankkimalla yli 2,1 metrisen kokeneen Chandlerin.

Erilaisia avausviisikkoja alkukaudesta suuren vaihtuvuuden takia kokeillut valmentaja Luke Walton on saanut pakettiaan kasaan. Merkittäviä loukkaantumisia ei ole ja joukkue pääsee samalla kokoonpanolla Trail Blazersin kaatoon.

Vierailijoiden kausi on alkanut hienosti ja joukkue löytyykin lännestä hiukan yllättäen toiselta sijalta. Viimeisestä viidestä ottelusta voittoja on tullut neljä, ainoana poikkeuksena kotitappio Lakersille.

Joukkuetta on kantanut hirmuiseen iskuun äitynyt Damian Lillard. Isänpäivänä pelinrakentaja muljautti polvensa ilkeän näköisesti ja päätös pelaamisesta tehtiin 12 tuntia ennen ottelun alkua. Omien sanojensa mukaan polvi on edelleen arka.

Oregonilaisten pistevastuu jakautuu vahvasti takakentän kaksikkoon Lillard-Cj McCollum. Kaksikko on kasannut keskimäärin hurjat 48 pistettä per ottelun, muun joukkueen tehdessä lähinnä tilaa ja screenejä korilingoille. Parhaana tukimiehenä on toiminut läpimurtoa tekevä sentteri Jusuf Nurkic.

Lillardin lisäksi loukkaantuneena on Maurice Harkless.

Molempien joukkueiden hyvä vire kääntyy Lakersin eduksi erittäin suuren vastuun varsinkin hyökkäyspelistä kantavan Damian Lillardin polvivaivaan. Kotiparkettia puolustavan Lakers kestää myös pienen tasoituksen.