SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Los Angeles Kings – Winnipeg Jets: Laittaako Jets kuninkaat kumoon?
  • Johannes
    Romu

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets: Laittaako Jets kuninkaat kumoon?

julkaistu: 18.12.2018 19:10

Läntisessä konferenssissa kohtaavat Los Angeles Kings ja Winnipeg Jets. Pelipaikkana toimii kuninkaiden kotiluola Staples Center.

Kotijoukkue Los Angeles Kings käväisi ennen kotiotteluaan neljän ottelun mittaisella vieraskiertueella. Joukkue otti tukkaan niin Detroitilta, Buffalolta, Columbukselta kuin Pittsburghilta. Tosin tappioista huolimatta joukkueen pistepussi kasvoi kahdella pisteellä. Karu tosiasia on kuitenkin se, että Kingsit ovat tällä hetkellä suossa. Joukkue on tällä hetkellä koko liigan huonoin joukkue 25 pisteellä. Kuninkaiden ympärillä on ollut alkuviikosta kuhinaa, kun joukkueen pitkäaikainen luottopuolustaja Drew Doughty on ilmoittanut, että ei halua olla mukana uudelleenrakennusvaiheessa. Toinen nimi, joka kiinnostaa siirtomarkkinoilla on puolustaja Jake Muzzin.

Kaiken ympärillä olevan härdellin lisäksi joukkueen kokoonpanosta puuttuu Ilya Kovalchuk, Alec Martinez, Trevor Lewis, Carl Hagelin, Kyle Clifford, Jack Campbell sekä mahdollisesti myös Dion Phaneuf. Maalissa aloittanee ykkösmolari Jonathan Quick (89.17/3.34).

Kuninkailla alkaa kotiottelun jälkeen kolmen päivän vapaat, joten siirtoja saatetaan hyvin nähdä Kalifornian suunnalta.

Vierasjoukkue Winnipeg Jets aloittaa Staples centeristä kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueen. Joukkue kohtaa ylihuomenna San Jose Sharksin ja reissun viimeinen pysäkki on Vancouver. Jets on tällä hetkellä iskussa ja se näkyy myös sarjataulukossa. Joukkue johtaa läntistä konferenssia ja Keskistä divisioonaa 46 pisteellä. Nashville ja Calgary ovat toki samoissa pisteissä, mutta Jets on pelannut yhden ottelun vähemmän ja on näin piikkipaikalla.

Jets aloittaa kiertueensa kotivoitto taskussaan toissa yöltä, kun joukkue pisti jatkoajan jälkeen taalaliigan kovimman jengin nippuun. Tampa kaatui jatkoajan jälkeen maalein 5-4.

Joukkue on myös hyvällä kokoonpanolla kiertueella, kun merkittäviä poissaoloja ei ole. Maalissa aloittanee ykkösmolari Connor Hellebuyck (90.85/2.89).

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella Winnipegissä, missä kotijoukkue oli parempi varsinaisella peliajalla maalein 2-1. Ottelu pelattiin kuitenkin alkukaudesta, silloin molempien joukkueiden peli haki vielä suuntaansa. Nyt asia on erittäin selkeä. Kuninkaiden peli on tällä hetkellä jokaisella osa-alueella aivan sekaisin. Winnipeg tulee kovalla itseluottamuksella Kaliforniaan, eikä tämän päivän Kings pysty vastaamaan Winnipegille pelillisesti. Vierasjoukkue on tänään tasoituksella hyvä pelikohde!