SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights: Ritaripaidat haastamaan kuninkaita
  • Johannes
    Romu

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights: Ritaripaidat haastamaan kuninkaita

julkaistu: 08.12.2018 10:00

Läntisessä konferenssissa ja Tyynenmeren divisioonassa Los Angeles Kings saa vieraakseen Vegas Golden Knightsin. Pelipaikkana toimii kuninkaiden kotiaski Staples Center ja kiekko putoaa jäähän Suomen aikaan klo:23.00.

Los Angeles Kingsin kausi on ollut todella vaikea, jota jo ennakoissa ounastelimme. Joukkue pitää hallussaan läntisen konferenssin ja Tyynenmeren divisioonan viimeistä sijaa 21 pisteellä. Joukkueen suurin ongelma viime kauden tapaan on maalinteko. Kuninkaat ovat tehneet kauden 29 ottelussa vain 62 maalia. Joukkue päättää kolmen kotiottelun sarjan Vegasia vastaan ja lähtee neljän ottelun mittaiselle idän kiertueelle.

Kuninkaat ovat hävinneet kaksi edellistä kotiotteluaan niin Arizonalle (1-2) kuin New Jerseylle (3-6). Joukkueen sairastuvalta löytyy myös porukkaa, kun sivussa on Ilya Kovalchuk, Trevor Lewis, Carl Hagelin sekä Jack Campbell. Kings poimi waiver -listalta menneellä viikolla Nikita Scherbakin, jonka pelaaminen  on myös epävarmaa.

Scherbak on Montrealin ykköskierroksen varaus vuodelta 2014, mutta venäläinen ei lyönyt Montrealissa itseään läpi ja maisemanvaihdos voi tehdä venäläishyökkääjälle hyvää. Toinen Kingsin kaappaus waiver -listalta oli Brendan Leipsic, joka saapui Vancouverista Kaliforniaan. Leipsic on saanut vyölleen jo kaksi ottelua Kaliforniassa ja kanadalainen onnistui edellisessä ottelussa myös maalinteossa. Kuninkaiden maalinsuulla aloittanee Jonathan Quick (88.36/3.52).

Vierasjoukkue Vegas Golden Knights saapuu Losiin kahden ottelun voittoputkessa. Joukkue kellisti kahden ottelun kotisarjassaan niin hallitsevan mestarin Capitalsin (5-3) kuin edellisessä ottelussa Chicagon (4-3). Ritaripaidat ovat muutekin kovassa iskussa, sillä joukkue on voittanut kahdeksasta edellisestä pelistään seitsemän. Vegas on hyvän vireensä ansiosta hivuttautunut läntisen konferenssin seitsemänneksi ja Tyynenmeren divisioonan kolmanneksi, 33 pisteellä.

Ritaripaitojen kokoonpanosta poissa ovat pitkäaikaispotilaat Erik Haula ja Paul Stastny. Maalinsuulla aloittanee Marc-Andre Fleury (91.19/2.43), vaikka Vegas pelaakin huomenna B2B -ottelun Dallasia vastaan kotiaskissaan, on divisioonan sisäinen ottelu näistä kahdesta tärkeämpi.

Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa toisensa tällä kaudella. Vegas on voittanut joukkueiden keskinäisistä otteluista viisi edellistä, mukaan lukien viime vuoden kevätkarkelot, missä Vegas pyyhki kuninkailla lattiaa. Koska Vegas ei matkusta kaukaa Staple centeriin, niin mistään kotiedusta on turha puhua.

Vegas on pelillisesti kuninkaita jokaisella osa-alueella edellä niin viisikko -kuin erikoistilannepelaamisessa. Kuninkaat ovat olleet muutenkin hyvin liikkuvien joukkueiden kanssa isoissa ongelmissa tällä kaudella, mihin Vegas myös kuuluu. Vieraskerroin tippuu koko ajan alaspäin, joten tartutaan siihen jo aamulla.