SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
LoL-pelaajalle satoi tappouhkauksia – Yhteisö tuomitsi
  • Perttu
    Leinonen

LoL-pelaajalle satoi tappouhkauksia – Yhteisö tuomitsi

julkaistu: 16.05.2024 13:35

G2:a edustava League of Legends -pelaaja Steven “Hans Sama” Liv sai järkyttävän määrän tappouhkauksia sen jälkeen, kun hänen edustamansa joukkue oli hävinnyt T1:lle 2024 Mid-Season Invitational -turnauksessa viime viikolla.

League of Legends -yhteisö on tuominnut jyrkästi tappouhkauksia lähettäneet ihmiset. Asia paljastui toissapäivänä, kun G2:n manageri Romain Bigeard paljasti MGG TV:n haastattelussa Hans Saman saaneen useita tappouhkauksia johtuen hänen esityksestään T1-ottelussa.

Redditissa tappouhkausten lähettäminen onkin tuomittu yhteisön toimesta ja toimintaa on kutsuttu muun muassa oksettavaksi.

Valitettavasti kyseiseen toimintaan syyllistyneitä ihmisiä on usein vaikea jäljittää internetistä.

Pelaajiston ei pitäisi joutua kokemaan äärimmäistä uhkailua, joka ylittää kaikki rajat räikeästi. Yhteisö onkin toivonut Redditissa, että kyseiseen toimintaan syyllistyneet ihmiset olisi mahdollista saattaa vastuuseen.

Valitettavasti vastaavanlaiset tapaukset eivät ole harvinaisia. Hiljattain Kiinassa kokkina työskentelevä henkilö oli ehdottanut, että hän voisi myrkyttää T1-joukkueen heidän ruokaillessaan hänen ravintolassaan.

Viime vuonna puolestaan LoL-lähetyksissä kommentaattorina toiminut yhdysvaltalainen David “Phreak” Turley joutui puolestaan poistamaan itsensä sosiaalisesta mediasta saamiensa tappouhkauksien vuoksi.

E-urheilijoiden turvallisuus onkin puhututtanut myös sosiaalisessa mediassa ihmisiä. Tämän takia valtaosa yhteisöstäkin toivoo, että uhkauksia lähettelevät ihmiset saataisiin vastuuseen.

2024 Mid-Season Invitational jatkuu vielä tämän viikon ajan. Voittaja ansaitsee leijonanosan 250 000 dollarin palkintopotista sekä hamutun paikan Worlds-mestaruusturnauksesta.

Kuva: Riot Games Lähde: DotEsports