SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
LoL-pelaajalle kuittailtiin kassalla huonon pelin jälkeen – pyyhki silmiään lavalla
  • Saara
    R

LoL-pelaajalle kuittailtiin kassalla huonon pelin jälkeen – pyyhki silmiään lavalla

julkaistu: 14.08.2022 18:55

Advertisement

Niin suosittu peli kuin League of Legends länsimaissa onkin, sen tunnettuus Kiinan ja Etelä-Korean tienoilla on omaa luokkaansa.

Kiinalainen ammattipelaaja Qi “PandaC” Xin valittiin hiljattain LNG:n aloituskokoonpanoon, kun pitkäaikainen toplaner Hu “Ale” Jia-Le pistettiin penkille. Joukkue on varsin arvostettu, ja siinä pelaavat muiden muassa vuoden 2019 maailmanmestari Kim “DoinB” Tae-sang sekä maailman huippujunglereihin lukeutuva Lee “Tarzan” Seung-yong.

Näin kovassa seurassa heikompi pelaaja valitettavasti erottuu räikeästi, ja niin kävi PandaC:lle, joka kovien odotusten ristitulessa ei yltänyt vaaditulle tasolle. LoL Pro Leaguen ottelussa Rare Atomia vastaan PandaC-raasu nähtiin kuivaamassa silmäkulmiaan ilmeisen ahdistuneena. RA ei ole sellainen joukkue, jolle LNG:n kaliiberin tiimin pitäisi hävitä, mutta PandaC:n heikko suoriutuminen vaikutti siihen, että tappio kuitenkin tuli.

Oman alisuoritutumisensa ansiosta penkitetty Ale päätti jakaa kuvaavan anekdootin siitä, miten kovat paineet menestyä PandaC:lle tulee joka puolelta. Hän kertoi tämän käyneen huippujoukkue V5:tä vastaan hävityn matsin jälkeen ruokakaupassa, jossa sielläkään ei päässyt karkuun pettyneitä faneja. Kiinassa LoL on niin suosittu, että on todellakin mahdollista, että kilpapelaaja törmää yleisöönsä. Kassa oli kuulemma todennut, että “PandaC, et suoriutunut hyvin tänään”. Nyt poloinen ei uskalla käydä siinä kaupassa varmistamatta, ettei sama myyjä ole kassoilla.

Useimmille pelipaikka huippujoukuueessa olisi unelmaa, mutta vuonna 2003 syntynyt PandaC joutui tilanteeseen valmistautumattomana. Hän ei saisi yleisön tuohtumusta niskoilleen, jollei joutuisi pelaamaan niin korkealla tasolla, mistä Alekin muistutteli. PandaC:lle voi toivoa vain parempaa jatkoa LPL-pudotuspelien edetessä.

Lähde: Dexerto Kansikuva: LPL