SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Liverpool – Wolverhampton: Jürgen Kloppin kolonna vyöryy vastustamatomalla voimalla Valioliigan kärjessä

julkaistu: 29.12.2019 02:07

Joulukuu on kohdellut Liverpoolia hyvin. Se voitti hiljattain seurajoukkueiden maailmanmestaruuden ja ero pahimpiin vihollisiin Valioliigassa on kasvanut jo ratkaisevan tuntuisesti. Piikkipaikalta putoaminen vaatisi jo jonkun sortin ihmettä, mutta Jürgen Klopp pelaajineen eivät suostu edelleenkään paukuttelemaan henkseleitä.

Edellisessä matsissa tullut murskavoitto Leicesteristä ja Manchester Cityn yllätystappio Wolverhamptonille tiesivät sitä, että Pool porskuttaa kärjessä kymmenen pisteen erolla kaksi peliä enemmän pelanneeseen Leicesteriin ja 14 pisteen erolla yhden ottelun enemmän pelanneeseen Cityyn nähden.

Punaiset ovat voittaneet kaikki yhdeksän kotipeliään Anfieldilla, hurjalla 26-9 maalierolla. Kaiken kaikkiaan Liverpool on voittanut yhdeksästä edellisestä pelistään seitsemän ja voittanut kotonaan kolme edellistä matsiaan. Huomionarvoista on tosin se, että Pool on päästänyt edellistä Watford-matsia lukuunottamatta jokaisessa tämän kauden Valioliigan kotipelissään vähintään yhden maalin omiin.

Kapteeni Jordan Henderson sai kolhun edellisellä Boxing day-kierroksella, mutta hän lienee pelikuntoinen. Joel Matip, Fabinho ja Dejan Lovren jatkavat lasaretissa.

Sadio Mane ja Mohamed Salah ovat kumpikin osuneet yhdeksän kertaa tämän kauden Valioliigassa.

Wolverhampton näytti aluksi murtuvan Manchester Cityn käsittelyssä perjantai-iltana, mutta nousi lopulta upeasti sillasta 0-2 tappiotilanteesta 3-2 voittoon. Seitsemäntenä oleva Wolves on vain kahden vaivaisen pisten päässä Mestarien liiga-paikasta tällä hetkellä.

Vieraspelaamisen tason on silti noustava, mikäli Wolves mielii kauden loppuun mennessä neljän parhaan joukkoon. Tämän kauden yhdeksästä reissupelistä se on voittanut kolme ja pelannut tasan viidesti. Tosin tappioitakaan vierasnurmella ei ole tullut kuin kerran. Se sattui juuri Liverpoolissa – tosin Goodison Parkilla Evertonin vieraana.

Wolves on hyvässä vireessä juuri nyt, sillä se on hävinnyt 12 edellisestä pelistään kaikki kilpailut huomioiden vain kerran. Kahdessa viimeisimmässä matsissaan Nuno Espirito Santon suojatit ovat nouseet tappioasemasta voittoon. Wolves on pystynyt myös välttämään tappion viidessä edellisessä vieraspelissään.

Wolvesin paras maalintekijä on Raul Jimenez, jolla kasassa on kahdeksan täysosumaa.

Liverpool voitti kummatkin joukkueiden keskinäiset kamppailut viime kaudella, mutta Wolves oli parempi viime kauden FA Cupissa 2-1 lukemin.

Wolvesin perjantainen yllätysvoitto oli iso asia paitsi seuralle itselleen, myös Liverpoolin faneille, jotka juhlivat Cityn kompurointia varmasti. Toinen iso peli parin päivän sisään voi olla liian kova paikka Wolvesille. Se teki valtavan työmäärän toissailtana ja nyt temppu pitäisi toistaa sarjan vaikeimmalla vieraskentällä.

Myös Poolin riveissä on varmasti rasittumista, mutta sen kokoonpano on laajempi ja se on saanut levätä yhden päivän pidempään. Wolves on joukkue joka luo maalintekotilanteita joka pelissä ja se pystyy siihen myös Liverpoolia vastaan, jolta puuttuu muutamia runkomiehiä riveistään.

Kotijoukkue on voittajasuosikki, mutta on odotettavissa, että kumpainekin joukkue pääsee tulostaululle.