SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Liverpool – Manchester United: Kotijoukkue suosikkina

julkaistu: 16.12.2018 12:08

Tänään jalkapallomaailman katseet kääntyvät Englantiin ja Anfield Roadille, jossa pelataan Liverpoolin ja Manchester Unitedin välinen ottelu. Anfieldin kenttä on jonkun verran normaalia pienempi, lähinnä lyhyempi. 101×68 metrinen GrassMasterin hybridiruohokenttä pitää huolen siitä, että peleissä tempo pysyy korkealla ja kentällä nähdään yleisesti viihdyttäviä otteluita.

Sääennusteen mukaan Liverpoolissa tulisi ottelun aikana millin verta vettä, jonka kenttä imaisee helposti, mutta se tekee nopeasta pelialustasta vielä hieman nopeamman. Lämpömittari tököttää kuudessa asteessa, joten ottelulle on olemassa mainiot olosuhteet.

Kotijoukkue pelaa loistavaa kautta ja Liverpoolin kannattajien toivo mestaruudesta ei todellakaan näytä tällä hetkellä täysin turhalta. Joukkue tulee hyvinkin ilmeisesti ratkaisemaan Valioliigan mestaruuden Manchester Cityn kanssa kahdestaan. Etenkin Liverpoolin hyökkäyspeli on tällä hetkellä todella monipuolista.

Sivussa tänään kotijoukkueelta on Oxlade-Chamberlain, Matip ja Gomez. Lisäksi Solanke ja Alexander-Arnold ovat sen verran heikossa hapessa, että heitä tuskin kentällä tänään nähdään. Milnerin krampit ovat kuitenkin ilmeisesti saatu hoidettua ja mies on valmis pelaamaan ainakin osan ottelusta tänään. Myös Clyne on harjoitellut viimepäivät jo täysipainotteisesti.

Vierasjoukkueen huolet puolustajien suhteen jatkuvat edelleen. Lindelof on varmasti sivussa, Rojon ja Darmianin saaminen pelikuntoon vaatii aika vahvan lääkityksen. Tämän lisäksi myös Shaw ja Smalling ovat olleet kevennetyssä harjoittelussa. Näistä pelaajista Smalling on kuitenkin ilmeisesti sellaisessa kunnossa, että mies kentälle saadaan. Rojon kohdalla näyttäisi siltä, että mies saadaan halutessa jonkinlaiseen pelikuntoon, mutta se ei ole aivan 100%:nen

Muista pelaajista Sanchez palaa kentälle vasta tammikuussa ja Martial on tuntenut jonkinlaista kireyttä lihaksissaan jo toista viikkoa, joten pelaaja on ollut myös reilusti kevennetyssä harjoittelussa, eikä ole ainakaan 90 minuutin kunnossa. Sen sijaan Valencia palaa laitapakin tontille ja on täydessä kunnossa.

Kertoimet ovat veivanneet kotijoukkueesta selkeän suosikin. Itse kun mietin syitä miksi vierasjoukkue voittaisi ottelun, ei heti tule mieleen juurikaan yhtään. Oikeastaan ainoaksi ManU:n toivoksi jää mielestäni täydellinen puolustaminen ja kotijoukkueen yksittäisen pelaajan virhe. Mitään pelillistä syytä vierasvoitolle tai edes tasapelille ei löydy.

Kotijoukkueen kertoimet painuvat kaiken aikaa ja se on aivan ymmärrettävää. Vielä tässä vaiheessa saamme ottelun parhaalle pelivalinnalle yli 1.9 kerrointa ja siihen me myöskin tartumme. Kotijoukkue on tällä hetkellä selkeästi parempi.

Myös lyhyt ja nopean alustan omaava Anfield nostaa maaliodottamaa hivenen, joten tasotusvetojen pelaaminen on tällä kentällä hivenen keskivertoista järkevämpää.