SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Liverpool – Arsenal: Unay Emery on tarkassa seurannassa

julkaistu: 29.12.2018 13:53

Tänään Valioliigan viimeisessä näytöksessä vastakkain asettuvat Liverpool ja Arsenal. Pelipaikkana toimii legendaarinen Anfield, jonka hivenen lyhyt kenttä ja GrassMasterin hybridinurmi takaavat aina sen, että nopeutta pelissä riittää. Tämän takia Anfieldin maaliodottama on aina hivenen normaalia suurempi.

Tänään kotijoukkueelta ovat varmasti sivussa Oxlade-Chamberlain, Matip, Gomez ja Solanke. Milnerin lihasvamman tämän hetken tila nähdään vasta juuri ennen kokoonpanojen kulkaisua, mutta mies saattaa olla jo jopa pelikunnossa. Moreno sen sijaan kertoi eilisten harjoitusten jälkeen tilansa olevan täysin kivuton, joten hän on tarvittaessa käytettävissä.

Kotijoukkueen pelisysteemi toimii tällä hetkellä todella hyvin. Tämä joukkue pelaa juuri nyt Valioliigan parasta jalkapalloa ja saattaa tänäänkin valmistella jonkinmoisen nöyryytyksen vieraiden kustannuksella. Toisaalta vastustajallakin on kentällä jalkapalloilijoita, joten mikään ei ole koskaan varmaa.

Arsenalin valmentaja Emery on joutunut selittelemään viimeaikoina varsinkin ottelun aikasta valmentamistaan, eikä aiva syyttä. Viime ottelun vaihtoja katsellessa meinasi tulla välillä allekirjoittaneellakin itku silmään.

Varsinkin siinä vaiheessa, kun Lacazette vaihdettiin tasatilanteessa pois kentältä ja tilalle tuli ei aivan niin maaliahne Ramsey alkoivat fanit epäillä Emeryn olevan kännissä vaihtopenkillä. Jo aikaisempi Özilin vaitaminen pois aiheutti ihmettelyä, mutta syynä taisi jo silloin olla pieni polvivamma.

Arsenalin miehistöstä puuttuukin tänään Özilin lisäksi poissa ovat Mkhitaryan, Welbeck, Holding, Rowe, Bellerin, Mavropanos ja ilmeisesti myös Monreal. Mustafin pelaaminen selviää vasta juuri ennen ottelua, mutta harjoitusten perusteella mies saadaan tarvittaessa lääkittyä pelikuntoon.

Todellakin tänään Emeryn painajainen ei ole tappio, vaan murskatappio. Vieraiden taktiikkana lienee pitää ottelu mahdollisimman tasaisena niin pitkään kuin mahdollista. Kun siihen lisätään kotijoukkueen hyvä itseluottamus ei Liverpoolinkaan tarvitse liikaa rynniä ensimmäisellä puoliajalla.

Itse lähden katselemaan ottelua vahvasti under painotteisesti, sillä overin raja on noussut jo lähelle 3.5 maalia. Totuus on se, että vieraat eivät välttämättä pysy koko ottelua kotijoukkueen kyydissä, mutta ensimmäisellä jaksolla tuskin kahta maalia silti nähdään. Kerroin ei tänään päätä huimaa, mutta on riskiin nähden otettavissa. Rikastumista se on hidaskin rikastuminen.