SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Lisää huippu-urheilijoita mukaan e-urheilubisnekseen – Tennistähti M80:n omistajaportaaseen
  • Perttu
    Leinonen

Lisää huippu-urheilijoita mukaan e-urheilubisnekseen – Tennistähti M80:n omistajaportaaseen

julkaistu: 11.11.2023 16:46

Tenniksen supertähti venäläinen Daniil Medvedev lähtee mukaan e-urheilubisnekseen. US Openin kertaalleen voittanut Medvedev liittyy yhdysvaltalaisen M80:n organisaation omistajaportaaseen. M80:tä tiedotti asiasta X:ssä eilen.

M80:llä löytyy joukkueet Counter-Strike 2:sta, Rainbow Six Siegesta, Valorantista ja Rocket Leaguesta. Tämän lisäksi organisaatiolla on yksi pelaaja kisaamassa Street Fighter -pelissä.

Parhaimmillaan maailmanlistan ykkösenä ollut Medvedev tuo organisaatiolle ainakin medianäkyvyyttä. Tennispelaajalta löytyy omasta lajistaan myös vankkaa voittamisen kulttuuria, jota vaihtelevasti aloittanut M80:n Counter-Strike-joukkue ainakin tarvitsisi.

Aikaisemmin tällä viikolla uutisoitiin myös jalkapalloilija Lionel Messin mukaan tulosta e-urheilubisnekseen, kun argentiinalainen liittyi KRÜ Esportsin omistajaportaaseen.

Lue lisää: Jalkapallotähti Lionel Messi mukaan esports-organisaatioon – Suunnitelmissa laajentaa Counter-Strike 2:een

Urheilijat ovat viime vuosina lähteneet aktiivisesti mukaan e-urheilun bisnesmaailmaan. KRÜ Esportsin pääperustaja ja toinen omistaja on niin ikään argentiinalainen jalkapalloilija Sergio Agüero. Lisäksi brasilialaisella jalkapalloilija Lucas Paquetalla on miehen nimeä kantava Paqueta Gaming esportsorganisaatio. Paqueta edustaa nykyään Englannin Valioliigassa pelaavaa West Hamia.

Valioliigapelaajista myös ukrainalainen Oleksandr Zinchenko perusti aikaisemmin syksyllä Passion UA nimisen esportsorganisaation, jolla on saman niminen Counter-Strike-joukkue.

Lue lisää: Valioliigatähti Zinchenko perusti CS:GO-joukkueen – Tavoitteet korkealla

Kuva: M80 Lähde: M80 Twitter