SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Liquid ja Complexity hurjaan otteluun  – Vain toinen selviytyy CS2:n ensimmäiseen major-turnaukseen
  • Perttu
    Leinonen

Liquid ja Complexity hurjaan otteluun – Vain toinen selviytyy CS2:n ensimmäiseen major-turnaukseen

julkaistu: 04.03.2024 11:02

Counter-Strike 2 -pelin ensimmäinen major-arvoturnaus pelataan Tanskassa Kööpenhaminassa maaliskuun puolivälissä. Turnaukseen yltävät joukkueet ratkaistaan maanosittain RMR-karsinnoissa. Viimeisenä osallistujajoukkueet ratkotaan Amerikan karsinnoissa, jotka ovat parasta aikaa menossa.

Amerikan RMR-karsinnoista on jaossa viisi paikkaa PGL Major Copenhagen -turnaukseen. Brassijoukkueet FURIA ja Imperial ovat varmistaneet jo paikkansa tulevasta major-turnauksesta. Loput kolme joukkuetta ratkaistaan tänä iltana.

Mielenkiintoisin taistelupari on LiquidComplexity, joista ainoastaan toinen nähdään Kööpenhaminan huipputurnauksessa. Molemmat kuuluivat turnauksen ennakkosuosikkeihin, mutta ainoastaan toinen joukkueista onnistuu täyttämään omat, organisaation ja faniensa unelmat.

Complexity aloitti turnauksen kahdella voitolla, kun se kaatoi Elevaten ja BOSS:n BO1-otteluissa. Sillä oli jo eilen mahdollisuus lunastaa itselleen major-paikka, mutta ratkaisuottelussa FURIA oli vahvempi 2-1 lukemin.

Liquid on kokenut myöskin turnauksen ainoan tappionsa FURIA:a vastaan. Tappio tuli BO1-ottelukierroksella. Voitot se on napannut BESTIA:sta ja BOSS:sta.

Oletusarvona oli, että molemmat CS:n jättiläisistä nähtäisiin major-turnauksessa. Toinen kokee kuitenkin katastrofaalisen pettymyksen.

Liquid lähti kovin satsauksin vuoteen 2024. Se hankki viime vuoden lopulla Heroic:ssa monta vuotta loistaneen Casper “cadiaN” Mollerin AWP- ja IGL-pelaajan rooleihin. Lisäksi Russel “Twistzz” Van Dulken kotiutettiin muutaman vuoden tauon jälkeen FaZe Clanista takaisin joukkueeseen.

Kolmas hankinta oli 21-vuotias brasilialaispelaaja Felipe “skullz” Medeiros, joka siirtyi Liquidiin paiN Gamingista.

HLTV:n ranking-listalla sijalla 14. majaileva Complexity hankki puolestaan viime kesänä Jonathan “EliGE” Jablonowskin juurikin Liquidista. EliGEn hankinnan jälkeen joukkueen peli alkoi rullaamaan ja Complexity kohosi parhaimmillaan jo rankinglistan sijalle 5.

EliGE on ollut Complexityn kantavia voimia jälleen RMR-turnauksessa ja tänään 26-vuotias pelimies pääsee taistelemaan major-paikasta entistä joukkuettaan vastaan, jota hän edusti peräti kahdeksan vuoden ajan.

Kaksi muuta Amerikan major-paikkaa ratkaistaan brasilialaisten paiN Gamingin ja Oddikin välillä, sekä amerikkalaisen M80:n ja CS-legenda Marcelo “coldzera” Davidin edustaman brassijoukkue Legacyn välillä.

Kuva: ESL Lähde: HLTV