SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Liigakarsinnassa kohtaavat toisilleen tutut joukkueet
  • Toimitus

Liigakarsinnassa kohtaavat toisilleen tutut joukkueet

julkaistu: 30.10.2018 13:53

Veikkausliigan karsinta pyörähtää käyntiin keskiviikkona, kun karsintojen ensimmäisessä osassa kohtaavat Ykkösen toiseksi sijoittunut KPV ja Veikkausliigassa viimeistä edelliseksi jäänyt TPS aloittavat karsinnat Kokkolassa.

– Asiantuntijoiden arvioissa meille ei ole annettu mitään mahdollisuuksia, mutta kyllä me pystymme TPS:n voittamaan, toteaa KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen.

– Erittäin tuttu joukkue tulee vastaan. TPS:n materiaali ei ole hirveän paljon muuttunut viime kaudesta, tietää Korhonen.

Tiistaiaamuna kohti Kokkolaa suunnanneen TPS:n leirissä ei ennakkosuosikin paineita suostuta ottamaan niskaan.

– KPV:lla on selvästi parempi joukkue kuin viime kaudella. Jos KPV olisi nykyjoukkueellaan pelannut liigassa, he olisivat saaneet suunnilleen saman verran pisteitä kuin me, arvelee puolestaan turkulaisten valmentaja Mika Laurikainen.

TPS oli läpi kauden Veikkausliigan häntäpään joukkueita, joten karsintoihin joutuminen ei tullut sille järin suurena yllätyksenä.- Olemme koko kauden tapelleet noilla sijoilla, joten mahdollisiin karsintoihin on pystytty myös valmistautumaan. KPV:stä on hyvät tiedot, Laurikainen vakuuttaa.

Kumpikaan joukkue ei lähde karsintoihin vakiopermanentillaan, sillä molemmilla on omat murheenkryyninsä poissaolojen suhteen.

KPV:lta on tippunut rosterista pitkin kautta avainpelaajia loukkaantumisten verottaessa miehistöä tuntuvasti. Tuntuvimpana menetyksenä tuli viimeistä edellisellä kierroksella sattunut pelintekijä Sebastian Mannströmin loukkaantuminen, kun mies mursi pohjeluunsa myöhästyneen taklauksen seurauksena. Vamma ei vaatinut leikkaushoitoa, mutta totaalisen kolmen kuukauden levon kylläkin.

TPS:lle kahdeksan maalia iskenyt Mika Ääritalo on sivussa Oskari Jakosen ohella keskiviikon avausosasta. Seitsemän maalin mies Sterling Yateke sen sijaan matkusti joukkueen mukana tänään kohti Vaasaa, missä TPS yöpyy ennen keskiviikkona Kokkolan Keskuskentällä kello 14 starttaavaa ottelua.

Veikkausliigapaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella europelien säännöillä. Mikäli tulos on tasan Turun Veritas stadionilla pelattavan toisen osan jälkeen, pelataan jatko-osa ja liigapaikka ratkeaa tarvittaessa rangaistuspotkukisassa.

– Koska vierasmaalin merkitys korostuu, TPS tulee varmasti hieman varovaisemmin Kokkolan peliin. Arvelen TPS:n kyttäävän vastaiskupaikkoja, missä se on ollut hyvä koko liigakauden ajan, pohtii Korhonen.

– Meille tilanne ei ole uusi, sillä olemme pelanneet viisi edellistä vuotta siitä, vaihtuuko sarja. Tietysti mieluummin pelaisi noususta kuin putoamisesta, toteaa Laurikainen, joka nosti TPS:n viime kaudella Ykkösen voittajana suoraan Veikkausliigaan.