SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Liigakarsinnan avauksessa tuijoteltiin kiikareita
  • Toimitus

Liigakarsinnan avauksessa tuijoteltiin kiikareita

julkaistu: 31.10.2018 16:27

Veikkausliigakarsinnan avausosa pelattiin keskiviikkona hyytävissä ja vetisissä olosuhteissa Kokkolassa KPV:n ja TPS:n välillä.

Ottelu tarjosi paljon maalipaikkoja ja olosuhteistakin johtuen yllättäviä tilanteita, mutta maaleja ei nähty vaan ne säästettiin lauantaiseen Turun Veritas stadionilla pelattavaan toiseen osaan.

Vartin kohdalla nähtiin ensimmäinen todellinen maalipaikka, kun Cesar Hinestroza pääsi vetämään tulisesti kuudentoista rajalta Milos Josimovin viidennen kulmapotkun jälkitilanteesta. Jonathan Viscosi sai kuitenkin näppinsä väliin.

TPS:n paras paikka siunaantui avausjaksolla Sami Rähmöselle, joka sai pallon rangaistusalueen sisällä ja veti tulisen vedon takatolppaa nuoleskellen ohi.

KPV pyrki rakentamaan hyökkäyksiä oikealta laidalta Kalle Multasen kautta. TPS yritti puolestaan tulla vasemmalta Niklas Blomqvistin keskityksiä apunaan käyttäen.

KPV sai luotua jakson edetessä hyökkäyksiä myös vasemmalta kaistalta Hinestrozan kautta, mutta keskityksiin kilpistyivät joko TPS-vahtiin tai menivät sitten harakoille.

Kesken KPV:n painostusjakson Blomqvist oli viedä keskityspallosta vieraat johtoon avausjakson viimeisellä minuutilla, mutta liukas kenttä aiheutti tepposet ja veto jäi suutariksi.

KPV oli lievästi avausjaksolla hallitsevampi joukkue vieden myös kulmat nimiinsä 5-2. Kiikaritulos tauolla oli kuitenkin varsin oikeutettu tulos tilanteisiin nähden.

Toisella jaksolla KPV:n serbivahvistus Josimov antoi avausvitosella kaksi tuloksetonta kulmaa ja TPS:n Blomqvist pääsi puolestaan kerran kokeilemaan Teppo Marttisen näppien kestävyyttä.

69.minuutin kohdalla Riku Sjöroos pääsi täräyttämään vasempaa alakulmaa kohti, mutta kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta. Isännistä Ville Huuhkaa palkittiin edeltävästä tilanteesta kortilla, kun mies kohteli kaltoin vieraiden pelaajaa.

Vartti ennen täyttä aikaa KPV Josimov keskitti vasemmalta ja Zeljko Savic roikkui Pavel Marinin paidassa ja virolainen meni katolleen. Ei kuitenkaan rangaistuspotkun arvoisesti.

Vaihtomies Henri Myntti veti suoraan ilmasta kohti vieraiden maalia rangaistusalueen sisältä 83.minuutilla, mutta Viscosi torjui varmalta maalilta näyttäneen tilanteen kulmaksi.

Liigakarsinnan avaus jäi lopulta maalittomaksi tasapeliksi. Vesipallopelissä kulmat menivät isännille 11-3. Hyytävässä säässä pelattuun otteluun vaivautui paikalle 1288 silmäparia.

TPS:n pelaajista Rasmus Holma kritisoi täysin aiheesta olosuhteita.

– Olosuhteet teki sen, ettei oikein pelistä voinut puhua ja molemmat jätti ratkaisun lauantaille. Kentän alusta oli jäässä ja pinta märkä. En ymmärrä, miten kentällä annettiin edes pelata, Holma sihisi.

– Vähimmäistavoite täyttyi eikä päästetty vierasmaalia. Lauantaina tehdään maali sitten Turussa. Hoidetaan nousu siellä, Huuhka puolestaan kommentoi tulosta isännistä.