SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Leijonien vuoro nousta takaa Ruotsin ohi
  • Toimitus

Leijonien vuoro nousta takaa Ruotsin ohi

julkaistu: 15.12.2018 13:08

Suomen jääkeikkomaajoukkue pelaa tällä hetkällä EHT-turnausta Venäjällä. Tänään Moskovan VTB Ice Palacessa Leijonia vastaan asettui aina niin rakas vihollisemme Ruotsi.

Ottelu alkoi Suomen kannalta todella rikkonaisella ensimmäisellä erällä, jonka ansioista myös maalinteon aloitti rakas länsinaapurimme. Kun ottelua oli pelattu vain 4minuuttia ja 24 sekuntia tarjoili Joel Kellman ylivoiman päätteeksi loistopassin takatolpalle, josta Michael Lindqvist toimitti kiekon maaliverkkoon.

Ottelun toinen maali nähtiin kun toista erää oli pelattu noin viisi minuuttia, kun Jani Hakanpää lähti tuplaamaan Suomen maalin takana ollutta John Normania. Tämän seurauksena Emil Larsson jäi täysin yksin Suomen maalin eteen. Normanin syöttö tulikin miehen lapaan ja Larsson veivasi Suomen maalia vartioineen Rasmus Tirrosen kahville ja nosti Tre Kronorin 2-0 johtoon

Tämän jälkeen alkoi Leijonat heräämään ja saalistaminen alkoi. Tulostakin alettiin saamaan vajaat kolme minuutti ennen toisen erän loppua, kun ylivoimakuvion päätteeksi Otto Leskinen tarjoili syötön Oula Palvelle oikealle siivelle. Palve otti niin sanotusti tyhjät pois ja toimitti kiekon Timo Jutilaa lainatakseni vasempaan ylämummoon.

Kolmas erä olikin sitten Leijonien juhlaa. Ennen kuin erästä oli takana ensimmäinen neljännes ohjasi Antti Kalapudas Juuso Puustisen maalille heittämän kiekon ohi ruotsalaisvahti Adam Reidebornin ja pelin tasoihin.

Juuri kun ilmassa alkoi hiljalleen haisemaan jatkoajan tuoksu oli Leijonien aika laittaa homma pakettiin. Ottelua oli pelattu 15.39, kun Larsson rakenteli itsensä jäähyaitioon ja Leijonat pääsivät ylivoimalle. Ylivoiman aivan lopussa Juuso Hietanen tarjoili Ruotsin siniviivan tuntumassa loisto syötön Jani Lajuselle, joka läväytti ranteella vastustamattomasti Ruotsin maaliin ja näin rakas naapurimaa oli lyöty.

Huomenna Leijonat kohtaavat turnauksen päätösottelussa Venäjän. Ottelu alkaa kello 16.00 ja on nähtävissä YLE:n kanavillla.