SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
  • Toimitus

Lehterän huumekytkös keskeytti hyökkääjän leirin

julkaistu: 27.09.2018 13:10

Sisä-Suomen laajassa huumevyyhdissä kuulusteltavana ollut Philadelphia Flyersin ja Suomen A-maajoukkueen hyökkääjä Jori Lehterä on hyllytetty toistaiseksi NHL-joukkueen leirivahvuudesta. Hyökkääjä ei ollut enää keskiviikkona mukana seuran jääharjoituksissa.

Philadelphia Flyersin GM Ron Hextall kommentoi virallisesti Lehterään kohdistunutta huumerikosepäilyä.

– Olemme keskustelleet Jori Lehterän ja liigan kanssa Suomesta tulleista raporteista. Emme kommentoi toistaiseksi tämän enempää asiaa, Hextall tyytyi lyhyesti toteamaan.

Lehterän lakimies Ari Nieminen oli yhtä vaitonainen lausunnoissaan.

– Kyseessä on keskeneräinen prosessi, jota ei voi toistaiseksi kommentoida.

Poliisi tutkii parhaillaan noin kahden kilon kokaiinijuttua, missä on 23 epäiltyä. Lehterä on yksi näistä henkilöistä.

Tampereen seudulla ja ympäri Pirkanmaata on käyty laajaa kokaiinikauppaa mm. ravintoloissa tammikuusta 2017 alkaen. Juttuun liittyviä kiinniottoja on tehty viime kesänä Lehterän omistamalla mökkikiinteistöllä Näsijärven rannalla. Lehterä ei ollut kiinniotettujen joukossa, mutta häntä on kuitenkin kuulusteltu epäiltynä huumausainerikoksesta.

Seitsemän yhä vangitun epäillyn joukossa ovat mm.  tunnettu kiinteistönvälittäjä ja vapaapainin SM-mitalisti.

Lehterä on saavuttanut peliurallaan olympiahopeaa ja MM-pronssia 2014. Hyökkääjältä löytyy myös SM-hopeaa (Jokerit 2007) ja SM-pronssia (Tappara 2008).

Lehterä on pelannut NHL:ssä kaikkiaan 280 ottelua St. Louis Bluesissa ja Philadelphia Flyersissa tehden yhteensä 33 maalia ja 108 pistettä. KHL:ssa mies on pelannut Lokomotiv Jaroslavlissa ja Sibir Novosibirskissä yhteensä 178 ottelua ja tehnyt niissä 55 maalia ja 153 pistettä. Liigassa hyökkääjä on pelannut kaikkiaan 197 ottelua tehoilla 47+123=170.

Lehterään kohdistuneista rikosepäilyistä kertoi ensimmäisenä MTV:n Rikospaikka -ohjelma.

(Kuva: Philadelphia Flyersin verkkosivut)