SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Legendaarinen IEM Katowice -turnaus käyntiin tänään – ENCE ja Aleksib:n NaVi tulessa avauspäivänä
  • Perttu
    Leinonen

Legendaarinen IEM Katowice -turnaus käyntiin tänään – ENCE ja Aleksib:n NaVi tulessa avauspäivänä

julkaistu: 03.02.2024 11:10

Counter-Strike 2:n IEM Katowice 2024 -turnaus käynnistyy tänään. Miljoonan dollarin palkintopotilla varustetussa turnauksessa on mukana 16 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon.

Suomalaisväriä löytyy molemmista lohkoista, kun A-lohkossa kisaa Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama Natus Vincere ja B-lohkossa puolestaan Jimi “Jimpphat” Salon MOUZ, sekä suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahan Heroic. Suomalaisorganisaatio ENCE löytyy myös B-lohkosta.

Lohkot pelataan läpi double-elimination systeemillä. Lohkojen voittajat etenevät suoraan pudotuspelien välieriin ja sijoille kaksi sekä kolme sijoittuneet puolestaan puolivälieriin.

Kaikki ottelut pelataan BO3-formaatilla lukuunottamatta finaalia, joka on BO5-ottelu.

Eilen päätökseensä saadun Play-in-vaiheen jälkeen turnaukseen paikkansa lunastivat Heroic, ENCE, Eternal Fire, Rebels, Apeks, GamerLegion, Spirit ja Cloud9:n.

Turnauksen avausvaihe tarjoili rutkasti yllätyksiä, kun rannalle ikonisesta Katowicen turnauksesta jäivät mm. Virtus.pro, Astralis, BIG ja FURIA.

Itsensä satumaisesti turnaukseen sisään pelasi puolestaan HLTV:n ranking-listalla sijalla 118. majaileva puolalaisjoukkue Rebels.

Tarkastellaan seuraavaksi suomalaisten mahdollisuuksia päästä iskemään hampaansa 400 000 dollarin voittopalkintoon.

Natus Vincere ja Aleksi “Aleksib” Virolainen

Kuuden ottelun voittoputkessa porskuttavat Aleksib ja NaVi saavat A-lohkossa seurakseen FaZe Clanin, Complexityn, Apeksin, Rebelsin, Falconsin, Eternal Firen ja Spiritin, jonka se kohtaa avausottelussa tänään.

NaVin vuosi on startannut siis loisteliaasti. Ensin joukkue hoiti Euroopan suljetut PGL Major Copenhagen -turnauksen karsinnat puhtaalla pelillä ja heti perään BLAST Premier Spring Groups -turnaus pelattiin läpi myös tappioitta.

Suomalaiskapteenin joukkue on äitynyt siis hirmu vireeseen ja mikä parasta, sitä parasta ei ole vielä edes nähty. NaVi on parantanut peliään jatkuvalla syötöllä siitä lähtien, kun AWP-pelaaja Ihor “w0nderful” Zhdanov liittyi joukkueeseen.

Onnistumiset ja joukkueen silmiin pistävän hyvä koheesio ovat hilanneet itseluottamuksen varmasti huippuunsa. Onnistumisia tulee laajalla rintamalla ja joukkueen hyvä olo sekä yhtenäisyys välittyvät katsojalle pelkästään ruudun välityksellä.

NaVi saa avausottelussaan vastaansa 17-vuotiaan superlupauksen Danil “donk” Kryshkovetsin tähdittämän Spiritin. Haaste on kova avausottelussa ja Spirit-ottelun tulos määrittelee paljon NaVin turnauksen suuntaa. Tappiolla tie veisi välittömästi alakaavioon, jossa on luvassa pitkä ja kivinen tie mikäli mielii pudotuspeleihin.

NaVilla on todella hyvät mahdollisuudet edetä jatkoon omasta lohkostaan varsinkin, jos se kaataa Spiritin tänään. Vaikka tie veisi alakaavioon, uskon, että NaVi nähdään turnauksen pudotuspelivaiheessa.

ENCE

Suomalaisorganisaatio ENCEn yllä leijui lukuisia kysymysmerkkejä ennen Katowicen Play-in-vaiheen alkua. Joukkueesta oli hyvin vähän dataa saatavilla ja sen kokoonpano koki massiivisia muutoksia täksi kaudeksi.

Se eteni kuitenkin komeasti jatkoon Play-in-vaiheesta, huolimatta siitä, että turnaus käynnistyi tappiolla BIG:a vastaan. Komeat voitot Astraliksesta ja TheMongolzista riittivät kuitenkin siivittämään ENCEn sisään itse pääturnaukseen.

Joukkueessa vaikuttaisi vallitsevan loistelias ilmapiiri. Kokenut IGL Lukas “gla1ve” Rossander johdattaa joukkueen peliä paikoitellen jopa timanttisesti. Joukkuepeli on nimenomaan se vahvuus, jonka varaan ENCE nojaa.

Turnauksen avausvaihe ei ollut kuitenkaan pelkkää ilotulitusta. Ovatko yksilöt kuitenkaan tarpeeksi vahvoja, jotta ENCE voisi kamppailla suurturnausten voitosta, vaikka joukkuepeli tuntuukin rullaavan?

AWP-pelaaja Olek “hades” Miskiewicz on ollut esimerkiksi välillä pahastikin kuutamolla ja helpot shotit menevät paikoitellen ohi jatkuvalla syötöllä.

ENCE kohtaa avausottelussaan turnauksen suurimman voittajasuosikin Vitalityn, joten tie vie todennäköisesti alakaavioon.

Suomalaisorganisaatiolla on edessään todella pitkä ja kivinen tie, mikäli se mielii päästä pelaamaan puolalaisyleisön eteen pudotuspeleihin.

Eetu “sAw” Saha ja Heroic

Suomalaisvalmentaja hyppäsi täksi kaudeksi uudelleenrakennusta tekevän Heroicin peräsimeen. Joukkue eteni Play-in-vaiheesta jatkoon hieman yllättäen, kun se kaatoi sekä Astraliksen, että BIG:n.

Uusi projekti on vielä varsin alkutekijöissään ja heikosti sujuneet BLAST Premier Spring Groupsit eivät juurikaan nostattaneet odotuksia Heroicia kohtaan.

Joukkueesta löytyy kuitenkin laatua. ENCE:stä kaapattu Guy “NertZ” Iluz on tähtipelaaja ja AWP-tarkkuuskiväärin varressa heiluva Nico “nicoodoz” Tamjidi on todistanut useampaan otteeseen kuuluvansa ykköstasolle.

Suomalaisvalmentajalla saattaa olla käsissään seuraava menestysprojekti, mutta IEM Katowicen kovatasoinen turnaus tulee vielä liian aikaisin menestyksen niittämistä ajatellen.

Avausottelussa vastassa G2:n, joten haaste on hurja. Vaikea lohko, jossa tie vie todennäköisesti alakaavioon, jossa tuoreen joukkueen henkistä kanttia mitataan jälleen.

MOUZ ja Jimpphat

Jimpphatille ja MOUZ:lle seuraa B-lohkossa tekevät Vitality, ENCE, Heroic, G2, Monte, GamerLegion ja Cloud9, jonka se kohtaa avausottelussaan huomenna.

MOUZ:n onni on, että samasta lohkosta löytyvät kovat Vitality ja G2:n ovat kaavion toisella puolella ja nämä joukkueet tulevat vastaan aikaisintaan lohkofinaalissa, josta häviäjäkin matkaa pudotuspeleihin.

Euroopan suljetuissa major-karsinnoissa MOUZ:lla oli omat vaikeutensa, kun se lunasti RMR-paikkansa vasta 2-2 saldolla pelanneiden ottelussa Preasya vastaan. Se hävisi kertaalleen sekä Eternal Firelle, että Spritille suljetuissa karsinnoissa.

IEM Katowicen turnauksessa MOUZ:n tason pitäisi riittää kuitenkin pudotuspeleihin asti. Avausottelussa on vastassa Cloud9, joka on huippujoukkue, mutta sen otteet ailahtelevat edelleen suuresti. Erityisesti AWP-pelaajan puuttuminen on iso haavoittuvuus sille.

Voitolla Cloud9:sta vastaan tulisi seuraavalla yläkaavion kierroksella Monte tai GamerLegion, jotka molemmat ovat ehdottomasti kaadettavissa.

MOUZ ja Jimpphat kohti oman lohkonsa yläkaavion finaalia ja pudotuspelejä.

Lähde: HLTV Kuva: ESL