SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Legendaarinen Envy on historiaa – Tiesitkö tämän yhteyden suomalaispelaajaan?
  • Niko
    Nikkilä

Legendaarinen Envy on historiaa – Tiesitkö tämän yhteyden suomalaispelaajaan?

julkaistu: 29.06.2022 20:10

Yhdysvaltalainen e-urheiluorganisaatio Envy on nyt jäämässä virallisesti historian hämäriin. Organisaation kilpailija OpTic Gaming osti tämän viime vuonna, ja tulevaisuudessa kaksikon joukkueet tullaan yhtenäistämään OpTic Gamingin brändin alle.

Organisaatioiden perustajat Hector “H3CZ” Rodriguez ja Mike “hastr0” Rufail keskustelivat päätöksestään tällä viikolla julkaistussa podcast-jaksossa:

“Sanoin itselleni [oston jälkeen], ettei usean brändin ylläpito ja resurssien jakaminen välttämättä kävisi järkeen. […] Näin enemmän potentiaalia Opticissa, minut hyväksyttiin organisaatioon, resurssien käyttö ei vain ollut järkevää. Olemme maksaneet Envyn historian aikana yli 20 miljoonaa dollaria pelkkiä pelaajapalkkoja”, Rufail selitti.

Rufail teki myös selväksi, pitävänsä OpTicin brändiä vahvempana sen kasvumahdollisuuksien suhteen ja EnVyn ylläpitämistä resurssien tuhlaamisena.

Envyllä on edustusta yhteensä seitsemässä e-urheilupelissä, kuten Call of Dutyssa, Rocket Leaguessa, Valorantissa ja Super Smash Brosissa. Suomalaisittain organisaatio muistetaan parhaiten Overwatch-pelaaja Timo “Taimou” Kettusen entisenä kotijoukkueena. Envy voitti yhdessä Kettusen kanssa vuoden 2016 eteläkorealaisen Apex-turnauksen, joka kuului sen aikaisen skenen arvostetuimpiin turnaukseen. Tällä hetkellä EnVy toimii Overwatch Leaguessa Dallas Fuel -brändin alla.

Lähde: Hector “H3CZ” Rodriguez Kuvalähde: Hector “H3CZ” Rodriguez