SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
League-banneri
  • Atte
    Leppänen

League Worlds 2018 on Riotin mukaan historian katsotuin eurheilutapahtuma

julkaistu: 12.12.2018 14:18

Kun League of Legendsin maailmanmestaruusturnaus on päättynyt, julkaisi Riot tapansa mukaan hieman statistiikkaa aiheen tiimoilta. Riotin luvut ovat kieltämättä komeita ja jos niitä on uskominen, on kyseinen tapahtuma ollut esports-historian katsotuin. Etelä-Koreassa pelattu turnaus päättyi Invictus Gamingin voittoon.

Riotin mukaan Legendsillä oli yhteensä jopa 99,6 miljoonaa yksittäistä katsojaa. Keskimääräinen minuuttikatsojamäärä puolestaan oli 19,6 miljoonaa ja huippuhetkellä katsojia oli 44 miljoonaa. Riot kertoi myös, että itse tarjoamansa 2,25 miljoonan dollarin palkintopoolin lisäksi eurheilun ystävät onnistuivat keräämään kasaan ylimääräiset 4,2 miljoonaa dollaria pelaajien palkinnoiksi. Kilpailuun mahtui mukaan 24 kilpailevaa joukkuetta 14 eri liigasta. Yhteensä pelaajia tuli paikalle 144 kappaletta yli 30 eri maasta. Turnausta lähetettiin 19 eri kielellä, 30 alustalla ja televisiokanavalla.

Vuoden 2018 League of Legends -kausi rikkoi ennätyksiä, loi jännitystä katsojille ja esitteli maailman parhaita kykyjä maailman suurimman eurheiluyleisön edessä. Etelä-Korea isännöi tätä uskomatonta tapahtumaa, joka mahdollisti lajin suurimman katsojakunnan ikinä ja osoitti Invictus Gaming olevan ensimmäinen Summoner’s Cupin voittava joukkue LPL:stä . Kun kausi päättyy, haluamme kiittää yhteisöämmä tuesta ja palata tarkastelemaan menneen vuoden suurimpia kohokohtia. -LoL Esports

Lukuja tutkittaessa on hyvä ottaa huomioon, että ne perustuvat Riotin omiin tutkimuksiin, mutta toisaalta myös uutismedia Newzoo teki vertailun vuoden 2018 katsotuimmista eurheilutapahtumista. Newzoon raportista käy ilmi, että League Worlds 2018 todellakin oli ainakin tämän vuoden katsotuin eurheilutapahtuma, jättäen taakseen Eleague Majorin, The Internationalin ja Overwatch League -finaalin. Palvelun mukaan League of Legends -turnausta katseltiinkin YouTube Gamingin ja Twitchin välityksellä jopa 81 miljardia tuntia.

Kuva: Riot Games