SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
League of Legendsin lähdekoodi joutui panttivangiksi – Pelinkehittäjä Riot ei aio maksaa lunnaita
  • Saara
    R

League of Legendsin lähdekoodi joutui panttivangiksi – Pelinkehittäjä Riot ei aio maksaa lunnaita

julkaistu: 28.01.2023 14:15

Riot Games joutui viime viikolla tietomurron uhriksi. Pelaajien yksityisiä tietoja ei ole joutunut vaaraan, mutta League of Legendsin, Teamfight Tacticsin ja entisen huijauksenestojärjestelmän lähdekoodia on pöllitty. Nyt hakkerit ovat vaatineet lunnaita.

Riot kuuluu maailman suurimpiin pelinkehittäjiin, joten ei ole mikään ihme, että siihen kohdistuu hyökkäyksiä. Suosittujen peliensä ansiosta sen hallussa on tietoa ja järjestelmiä, joilla on merkitystä miljoonille ihmisille.

Yllättävämpää on, että sosiaalista manipulaatiota hyödyntäneet hyökkääjät ovat onnistuneet toimissaan. Varsinaisen teknologisen hakkeroinnin sijaan on siis käytetty esimerkiksi väärennettyä identiteettiä tietojen hankkimiseksi. Ihmisten välinen vuorovaikutus on usein turvajärjestelmien heikko kohta.

Riot ei aio maksaa lunnaita, mutta on huolissaan koodin mahdollistamista uusista huijauksista. Panttivangiksi joutunut materiaali sisältää lähdekoodin myös kehitteillä olevaan LoL:n 2v2v2v2 deathmatch -tilaan.

Pelaajille tilanne tarkoittaa tällä hetkellä lähinnä viivästyneitä korjaustiedostoja sekä sisällön hitautta. Tilanteen laajuuden tarkentaminen ja viranomaistoimet työllistävät firmaa valtavasti. Kyseessä on eräs suurimmista tietomurroista Riot Gamesia kohtaan, joten on sitäkin onnekkaampaa, etteivät pelaajatiedot vaikuta olleen hakkereiden kohteena.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Riot Games