SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
Tunnetulle e-urheiluorganisaatiolle rajuja syytöksiä – Ei maksanut palkkoja yli puoleen vuoteen
  • Niko
    Nikkilä

Tunnetulle e-urheiluorganisaatiolle rajuja syytöksiä – Ei maksanut palkkoja yli puoleen vuoteen

julkaistu: 18.08.2021 09:00

Saksalaisen, maan tunnetuimpiin e-urheiluorganisaatio kuuluvan SK Gamingin League of Legends -akatemiajoukkue on joutunut vakavien syytösten kohteeksi. Joukkueen manageri Vivi jakoi tällä viikolla kertomuksensa, jonka mukaan organisaatio olisi viivästellyt pelaajiensa palkanmaksun kanssa kuukausitolkulla.

Kirjoituksen mukaan pelaajat pelasivat pitkän aikaa täysin ilman sopimuksia. Näille oli annettu näytesopimukset jo elokuussa 2020, mutta kommunikaatiovaikeudet, budjettiepäselvyydet ja muut seikat johtivat siihen, että pelaajat odottivat varsinaisia sopimuksiaan ja palkkojaan vuoden 2021 maaliskuuhun asti.

Myös joukkueen kahdelle valmentajalle luvattiin palkkoja, joita he eivät ole saaneet tähänkään päivään mennessä.

Vivi myös kritisoi organisaation akatemiarakennetta, jossa kolme eri joukkuetta “kilpaili” toisiaan vastaan. Vivin mukaan organisaatio ei tarjonnut sitä tukea ja erikoisosaamista, jota teini-ikäisten pelaajien ohjaaminen olisi vaatinut.

Kirjoitusten myötä esiin on noussut muitakin epäkohtia. Akatemiajoukkueen entinen pelaaja Sneaby kertoi joutuneensa joukkueen päävalmentajan seksuaalisen ahdistelun kohteeksi.

SK Gaming myönsi omassa vastauksessaan, että “projektista puuttuivat tarvittavat resurssit sekä organisointi” ja pyysi anteeksi tapahtunutta. Organisaatio ottaa parhaillaan yhteyttä asianomaisiin, tarkoituksenaan “hyvittää tapahtunut”.

SK Gaming on yksi League of Legendsin virallisen euroopanliigan LEC:n franchise-jäsenistä. Pelin kehittäjä Riot Games ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Lähde: Vivi Kuvalähde: Riot Games

Tuoreimmat uutiset:

(edited)Jump