SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
Organisaatio tuhlasi miljoonia kilpapelaajaan – Riittävätkö rahat enää joukkueen kasaamiseen?
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Organisaatio tuhlasi miljoonia kilpapelaajaan – Riittävätkö rahat enää joukkueen kasaamiseen?

julkaistu: 27.11.2019 12:30

Uutissivusto ESPN raportoi kaksi viikkoa sitten Dignitaksen tehneen uuden League of Legends -hankinnan poikkeuksellisen korkeaan hintaan. Sivuston lähteiden mukaan joukkue oli jatkanut Dignitakseen yhdistyneen Clutch Gamingin Heo “Huni” Seung-hoonin sopimusta kahdella vuodella, josta tälle maksetaan yhteensä 2.3 miljoonaa dollaria.

Fanit olivat iloisia Seung-hoonin puolesta, mutta moni epäili, oliko tämä niin taidoiltaan kuin brändiltäkään korkean palkkansa arvoinen. Esimerkiksi Counter Logic Gamingin entinen toimitusjohtaja Devin Nash kritisoi kauppaa pitkäjänteisesti Youtube-videollaan.

“Pelaajien palkat ovat naurettavan ylimitoitettuja. Melkein kukaan LCS:n (League of Legendsin Amerikan franchise-liiga) pelaajista ei ansaitse palkkaa, jota heille tällä hetkellä maksetaan”, Nash summasi.

Dignitaksen hankinnalla on huhujen mukaan ollut merkittävä vaikutus sen muuhun toimintaan. Inven Global raportoi, että Seung-hoonin ostoon kului kolmannes organisaation pelaajabudjetista, mikä on tehnyt muun rosterin rakentamisesta miltei mahdottoman yhtälön.

Dignitas yhdistyi tämän vuoden kesäkuussa Clutch Gamingin kanssa ja otti haltuunsa näiden liigapaikan. Joukkueen olemassaolevista pelaajista ainoastaan Seung-hoonin sopimusta kuitenkin jatkettiin ja muut vapautettiin.

Pelaajien palkat ovat olleet merkittävässä nousussa jo pitkän aikaa läpi koko e-urheilualan. Tämän ovat mahdollistaneet ulkopuoliset sijoittajat, joiden kautta organisaatiot ovat keränneet kymmenien miljoonien dollarien rahoituksia. Tästäkin huolimatta useimpien suurien organisaatioiden uskotaan toimivan tappiolla, etenkin League of Legendsin puolella, jossa mittavien operaatiokustannuksien lisäksi maksettavana ovat Riot Gamesin osuus erinäisistä tuotoista sekä itse liigapaikan hinta. Esimerkiksi LCS:n liigapaikat myytiin sen alkuvaiheessa 10-13 miljoonan dollarin hintaan.

Lähde: Inven Global Kuvalähde: Dignitas