SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Näin paljon tienaavat LoL-huippupelaajat – Myös muiden kilpapelien palkat kasvussa
  • Sauli
    Rautiainen

Näin paljon tienaavat LoL-huippupelaajat – Myös muiden kilpapelien palkat kasvussa

julkaistu: 03.06.2020 10:00

League of Legends on yksi suosituimpia kilpapelejä koko maailmassa. Vuosien mittaan yksittäisten LoL-pelaajien palkat ovat nousseet huimiin lukemiin, joiden tarkoista lukemista saatiin vastikään tietoa Essential Esports -keskusteluohjelmassa.

Ohjelmassa kolme e-urheiluvaikuttajaa Christopher “MonteCristo” Mykles, Hal Biagas ja Bryce Blum keskustelivat pelaajien palkoista. Voit katsoa klipin tästä (jos video ei näy, voit katsoa sen täältä):

Keskustelussa Hal Biagas tuo esille, että viime vuonna Pohjois-Amerikan LCS eli League of Legends Championship Series kilpapelisarjassa palkkiot ovat liikkuneet 300 000 – 400 000 dollarin vuosilukemissa. Biagasin mukaan luvut perustuvat siihen, että viime vuonna saatiin ensimmäistä kertaa yhdistettyä tietoa eri pelaajien, joukkueiden ja agenttien palkkatietokannoista.

LoL ei ole ainoa kilpapeli jolla voi lyödä rahoiksi. Viime vuosina yhä useamman kilpapelin palkkiot ovat nousseet valtaviin lukemiin, jolloin joukkueiden pelaajat eivät ole enään yhtä riippuvaisia yksittäisten turnausten voitosta elättääkseen itsensä. Esimerkiksi CS:GOssa Dexerto uutissivuston mukaan parhaimmat pelaajat nettoavat urallaan jo miljoonia.

Kilpapelaaminen on siis venyttämässä askeltaan vahvasti perinteisten urheilulajien rinnalle nyt myös palkkojen puolesta.

Lähde: Essential Esports Kuva: Riot Games