SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Miten tämä on mahdollista? – Maailmanmestari odottanut vuosia luvattuja myyntituloja
  • Niko
    Nikkilä

Miten tämä on mahdollista? – Maailmanmestari odottanut vuosia luvattuja myyntituloja

julkaistu: 18.09.2020 13:38

League of Legendsin maailmanmestaruuskisoja, vuosittain järjestettävää Worlds-turnausta, voi hyvällä varmuudella kutsulla maailman suurimmaksi e-urheilutapahtumaksi. Viime vuonna turnausta katsoi yli 100 miljoonaa katsojaa, ja sen palkintopotti on useita miljoonia dollareita. Turnaus tarjoaa mahdollisuuden myös muunlaiseen oheistoimintaan, kuten esimerkiksi brändättyjen skinien myymiseen.

Vuoden 2017 Worlds-turnauksen Samsung Galaxyn riveissä voittanut Lee “CuVee” Seong-jin paljasti kuitenkin tällä viikolla, ettei hänelle ole vieläkään maksettu Samsungin mukaan brändättyjen mestaruusskinien myynnistä luvattuja tuloja. Kummallista kyllä, sittemmin hajonneen joukkueen pelaajista Etelä-Korean ulkopuolelle siirtyneet jäsenet ovat saaneet palkkionmaksunsa aikanaan.

Tällä hetkellä Seong-jin pelaa Etelä-Korean LoL-liigassa (LCK) Hanwha Life -joukkueessa. Näiden onnistui kesän liigakaudella voittaa vain kaksi ottelua ja sijoittuivat näin liigassa toiseksi viimeisiksi, sijalle 9.

Vielä ei ole tarkempaa tietoa siitä, johtuuko viive pelin kehittäjän Riot Gamesin alueellisen toiminnan eroista, vai jostain muusta. Kun kuitenkin ottaa huomioon Riot Gamesin koon ja aseman peli-alalla, on kyseessä varsin nolo sattuma, etenkin kun tämän vuoden Worlds-turnaus alkaa jo ensi perjantaina.

Tämän vuoden MM-kisoista odotetaan tiukkaa kamppailua. Ennakkosuosikkia on vaikea ennustaa, mutta etenkin omien alueliigojensa voittajilta G2:lta (Eurooppa), Damwon:ilta (Etelä-Korea) sekä Top Esportsilta (Kiina) odotetaan paljon.

Lähde: DotEsports Kuvalähde: Riot Games