SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
LoLin MM-finaalin lipunmyynti täysi fiasko – Lippujen hinnat kymmenkertaistuivat
  • Jere
    "SPY3R"
    Vanhala

LoLin MM-finaalin lipunmyynti täysi fiasko – Lippujen hinnat kymmenkertaistuivat

julkaistu: 21.09.2019 11:00

Lipunmyynti tämän vuoden League of Legendsin MM-kisojen finaaliin alkoi maanantaina. Myyntitapahtuma oli kuitenkin kaikkea muuta kuin onnistunut.

Yhteiskumppanien liput vääriin käsiin

Tapahtumaketjun ensimmäinen epäonninen tapaus sattui jo ennen virallisen lipunmyynnin alkua. Tapahtuman virallisille yhteistyökumppaneille oli annettu mahdollisuus ostaa lippuja 2 tuntia ennen virallista lipunmyyntiä niin sanotusta ennakkomyynnistä.

Linkki ennakkomyyntiin kuitenkin vuoti internetin syövereihin ja johti ennakkomyyntilippujen loppumiseen alta aikayksikön. Tämä aiheutti fanaattisissa faneissa kuohuntaa ja sekaannuksia. Moni kuvitteli kaikkien lippujen jo loppuneen. Tilanteeseen ei ollut tapahtumahetkellä saatavilla varsinaista selitystä.

Myöhemmin Riot Gamesin esports-osaton viestinnästä vastaava Anton ”RiotJokrCantSpell” Ferraro selvensi tilannetta Redditissä ja kertoi kyseessä olleen vain pieni erä lippuja. Hän myös täsmensi, että suurin osa lipuista tuli myyntiin juuri silloin, kun niiden pitikin. Ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet tähän.

Lippu “hattuhyllylle” 600 eurolla

Virallinen lipunmyyntikin sai ikävän startin, sillä myyntialustana toiminut Ticketmaster oli ottanut käyttöön botteja ehkäisevän lipunmyyntijonon. Kunkin käyttäjän olisi tullut liittyä jonoon jo ainakin 10 minuuttia ennen lipunmyynnin käynnistymistä varmistaakseen itselleen lipun. Tästä Riot Games ei kuitenkaan ollut faneja ennakkoon varoittanut ja moni jumittuikin tähän jonoon.

Botit ja lipunmyyntitrokarit eivät kuitenkaan käytännöstä olleet moksiskaan, sillä tapahtuman kaikki liput myytiin loppuun minuuteissa. Pian internetin maailmaan ilmaantuikin ensimmäisiä jälleenmyyntisivustoja, joissa finaalilippuja kaupattiin moninkertaisilla hinnoilla.

Kuvalähde: esportsobserver

Esposrtsobserverin kuvankaappauksista näkee, että alunperin noin 50 euron lipusta ”hattuhyllylle” joutui jälleenmyyntisivustolla pulittamaan jopa 600 euroa. Pahimmillaan parhaista paikoista saattoi joutua maksamaan yli 1000 euroa.

Riot Games ei ole toistaiseksi ilmoittanut ryhtyvänsä toimiin lipputrokareita vastaan. Lippujen trokaus on Europpan kuluttajakeskuksenkin (European Consumer Centre) mukaan Ranskassa laitonta, mutta puutteellisista tunnistautumisprosesseista johtuen rikollisten kiinnisaaminen olisi vaikeaa.

Onkin hyvin mahdollista, että Riot Games joutuu nielemään tappionsa tässä tapauksessa ja kehittämään tulevaisuuden varalle parempia menetelmiä tapahtumien lipunmyyntiin.

Lähde: esportsobserver