SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
LoL-sarja Arcanen suosio nosti päähahmojen pick rateja huimasti
  • Niko
    Nikkilä

LoL-sarja Arcanen suosio nosti päähahmojen pick rateja huimasti

julkaistu: 23.11.2021 17:00

Netflixin julkaisema, League of Legends -maailmaan sijoittuva Arcane-sarja on kerännyt rutkasti kehua niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Huippuluokan animaatiolla varustettu sarja oli Riot Gamesin ensimmäinen iso panostus laajemman League of Legends -universumin rakentamiseksi, ja se näyttää olleen panostuksen arvoinen.

Sarjan suosiolla on ollut odotettavasti vaikutus myös itse peliin, tarkemmin ottaen siinä vierailevien hahmojen pick rateihin, ainakin Lolalytics-sivuston mukaan.

Esimerkiksi sarjan keskiössä olleen sisaruskaksikon, Vin ja Jinxin, pick ratet ovat kasvaneet merkittävästi sarjan alkamisen jälkeen. Vin kohdalla tämän pick rate lähti nousemaan marraskuun 1. päivän 4,48 prosentista ja saavutti huippunsa marraskuun 16. päivänä 18,13 prosentilla.

Jinxin kohdalla nähtiin kutakuinkin samankaltainen ilmiö: tämän pick rate nousi marraskuun aikana 11,11 prosentista parhaimmillaan 21,72 prosenttiin. Molempien siskosten pick ratet ovat sittemmin laskeneet huipuistaan.

Hahmojen kasvukäyristä on luettavissa, että yleisö saattoi lämmetä osalle toisia hitaammin. Esimerkiksi Viktor, joka nousi sarjan keskiöön vasta sen loppupuolella, nauttii tällä hetkellä kuukauden korkeinta pick rateaan 8,99 prosentilla. Myös Caitlynin pick rate on para-aikaa huipussaan 33,03 prosentilla.

Riot Games on juhlistanut Arcane-sarjaa myös pelinsisäisellä RiotX Arcane -tapahtumalla, jolla on takuulla ollut myös vaikutusta hahmojen suosioon.

Lähde: Lolalytics Kuvalähde: Riot Games

Tuoreimmat uutiset: