SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
League of Legends -pelaajien palkkoja ryhdytään rajoittamaan
  • Saara
    R

League of Legends -pelaajien palkkoja ryhdytään rajoittamaan

julkaistu: 30.09.2023 15:00

LEC eli League of Legends EMEA Championship on ilmoittanut ottavansa virallisesti käyttöön palkkakaton, joka rajoittaa joukkueiden pelaajilleen maksamia palkkoja. Tavoite on taloudellisesti kestävä kilpailuympäristö.

SFR- eli Sports Financial Regulations -säännöt tulevat voimaan vuoden 2024 kauden alussa. SFR-järjestelmän mukaan joukkueiden on pidettävä viiden parhaimmin palkatun pelaajansa tienestit tietyissä rajoissa.

LEC:n SFR-järjestelmässä on kaksi kynnystä – yläraja (SFR Threshold) ja alaraja (SFR Floor). Alemman kynnyksen, pelaajien vähimmäispalkan, on oltava 50 prosenttia ylemmästä.

SFR Threshold -kynnys lasketaan useista tekijöistä. Niihin kuuluvat LEC-pelaajien palkat, liigan tulopotti nykyiselle ja ennustetulle vuodelle, joukkueiden taloudelliset tiedot ja muut markkinaindikaattorit.

Mikäli joukkue alittaa tai ylittää kynnykset, tiedossa on lisämaksu. Jos viiden isoimmalla rahalla palkatun pelaajan palkkasumma ylittää SFR Thresholdin, ylimenevästä summasta menee puolet liigalle. Jos ylitys on ainakin 150 %, maksetaan koko ylittävä määrä liigalle.

Puolet sakkomaksuista Riot jakaa järjestelmää noudattaville LEC-joukkueille ja toisen puoliskon EMEA-liigan joukkueille, jotta kakkostaso saa enemmän tukea.

Poikkeustapauksena, jos pelaaja allekirjoittaa sopimuksen joukkueen kanssa vielä tämänvuotisen LEC-kauden kuluessa, SFR-kuluihin tulee alennusta.

Säännöt tulevat voimaan 2024 LEC Global Contract -starttipäivänä eli näillä näkymin 21. marraskuuta 2023.

Lähde: Dot Esports Kansikuva: Michal Konkol / Riot Games