SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
League of Legendsin MM-kisat rikkoivat Twitchin katsojaennätyksen – Fortnite jäi taakse
  • Niko
    Nikkilä

League of Legendsin MM-kisat rikkoivat Twitchin katsojaennätyksen – Fortnite jäi taakse

julkaistu: 11.11.2019 17:00

League of Legendsin MM-turnaus Worlds huipentui playoffeihinsa viime viikonloppuna. Voittajaksi ylsi tänä vuonna kiinalainen FunPlus Phoenix, joka pelasi vaikuttavaa peliä läpi turnauksen.

Turnaus oli menestykäs myös pelin kehittäjän Riot Gamesin kannalta, sillä pelien katsojamääriä keräävän GitHyp-sivuston mukaan se rikkoi Twitchin kaikkien aikojen katsojaennätyksen. Finaalipäivän koitosta seurasi parhaimmillaan 1 743 204 samanaikaista katsojaa.

League of Legends tönäisi ykkössijalta sitä aiemmin hallinneen Fortniten, jonka edellinen ennätys oli 1 618 073 samanaikaista katsojaa. Samanlainen valtikanvaihto tapahtui myös aiemmin tänä vuonna, kun League of Legends nousi Fortniten yli Twitchin katsotuimmaksi peliksi keskimääräisten katsojalukujen perusteella. Muutoksen takana oli yksi selkeä syy; Fortnite-tähti Ninjan siirtyminen Microsoftin Mixer-palveluun.

Katsojamäärien nousu on ollut kunnioitettavaa myös League of Legendsin oman mittapuun mukaan. Edellisen katsojaennätyksensä se teki viime vuoden Worlds-turnauksen aikaan marraskuussa, jolloin peliä seurasi yhtä aikaa noin 1.14 miljoonaa katsojaa. Kasvua tapahtui siis tänä vuonna n. 460 000 katsojan verran, toisin sanoen hulppeat 67 prosenttia.

Kaikesta tästä tekee entistäkin vaikuttavampaa, kun muistaa, että League of Legends on jo yli 10 vuotta vanha peli. Ainakaan vielä ei siis ikä näytä pahemmin vaivaavan.

Lähde: GitHyp Kuvalähde: Riot Games