SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
League of Legends -joukkue ei maksanut palkkaa yli puoleen vuoteen – Riot Games laittoi pannaan
  • Niko
    Nikkilä

League of Legends -joukkue ei maksanut palkkaa yli puoleen vuoteen – Riot Games laittoi pannaan

julkaistu: 29.12.2019 12:33

Riot Games on asettanut Turkish Championship Leaguessa pelaavan League of Legends -joukkue Galatasaray Esportsin pannaan pelaajien ja valmennushenkilökunnan maksamattomien palkkojen vuoksi. Näin ollen joukkue ei voi osallistua liigan vuoden alussa alkavaan talvikauteen.

Yhtiö oli jo aiemmin saanut tietää, ettei Galatasaray Esports ollut maksanut palkkoja viime vuoden kesäkauden aikana. Joukkueen entinen pelaaja Lee “GBM” Chang-seok kertoi kuun alussa Inven Globalin haastattelussa, ettei pelaajille oltu pahimmillaan maksettu palkkaa kahdeksaan kuukauteen. Koska useat huomautukset eivät tuottaneet tuloksia, Lee päätti nostaa asian julkisesti esille joulukuun alussa. Joukkueelle annettiin lisäaikaa maksamiseen, mutta tämä ei siltikään kyennyt täyttämään velvoitteitaan 27.12. mennessä.

Joukkueelle asetettu panna tarkoittaa, että Turkin liigan talvikaudella pelaa yhdeksän joukkuetta kymmenen sijaan. Myös joukkueen oikeutta osallistua ensi vuoden kesäkauteen uudelleenarvioidaan sen tekemien lisätoimenpiteiden perusteella.

Riot huomauttaa maksuvaikeuksien tarkoittavan sitä, että sen pelaajien ja valmentajien sopimukset voidaan irtisanoa molemminpuolisesti ja välittömästi. Jo viisi pelaajaa, Lee mukaan lukien, ovat lähteneet joukkueesta kahden viime kuukauden aikana. Jäljellä kokoonpanossa ovat enää vain Onurcan “Ranger” Aslan, Mert “MGX” Güvercin ja Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu.

Lähteet: Riot Games, Dot Esports, Inven Global Kuvalähde: Riot Games