SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
Korean presidentti onnitteli T1:ia historiallisesta LoL-voitosta
  • Saara
    R

Korean presidentti onnitteli T1:ia historiallisesta LoL-voitosta

julkaistu: 20.11.2023 15:30

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk Yeol onnitteli T1-joukkuetta historiallisesta saavutuksestaan. Tiimi nappasi eilen League of Legendsin maailmanmestaruuden jo neljättä kertaa historiassaan ja osoitti, että Korean LoL-skene jyrää edelleen.

League of Legendson Koreassa enemmän kuin peli: se on kulttuuri-instituutio, joka tuottaa Fakerin kaltaisia ihailtuja huippupelaajia.

Tänä syksynä järjestetyissä Aasian kisoissa Hangzhoussa e-urheilu oli mukana ensimmäistä kertaa virallisena lajina. Etelä-Korean pelaajat lähtivät Kiinasta kotimatkalle neljän mitalin kera, joista LoL-palkinto oli kultainen. Menestys jatkui nyt korealaisen joukkueen saavuttaessa kirkkaimman pystin League of Legends World Championship 2023 -turnauksessa.

Tästä mielissään Yoon Suk Yeol onnitteli joukkuetta ja lupasi Korean peliteollisuudelle tukea hallitukselta jatkossakin.

– Vilpittömät onnitteluni ensimmäisestä maailmanmestaruudestanne seitsemään vuoteen, neljännestä maailmanmestaruudestanne, kuuluu presidentin viesti Korizon Esportsin toimittajan Ashley Kangin kääntämänä.

Viimeksi T1 voitti vuonna 2016 toimiessaan nimellä ⁠SK Telecom T1.

– Viiden pelaajan panos joukkueeksi yhdistyneenä toi suurta riemua ja liikutti niin Etelä-Korean kansalaisia kuin ihmisiä ympäri maailmaa, Yoon kehui.

– Etelä-Korean hallitus tarjoaa vankkumatonta tukea, jotta eteläkorealainen videopeliteollisuus olisi maailmanlaajuisesti kilpailukykyinen ja alan kansainvälinen edelläkävijä.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Colin Young-Wolff/Riot Games