SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Korealaiset dominoivat MM-kisoissa – Katso maailman parhaan LoL-pelaajan taidonnäytteet
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Korealaiset dominoivat MM-kisoissa – Katso maailman parhaan LoL-pelaajan taidonnäytteet

julkaistu: 15.10.2019 21:58

League of Legends -pelin MM-kisojen päätapahtuman ensimmäiset neljä päivää ovat takana päin. Jokainen joukkue on pelannut kolme bo1-ottelua ja ennakkosuosikit eivät ole jättäneet fanejaan kylmäksi.

Päätapahtuman lohkovaihe on puolessa välissä. Kuusitoista joukkuetta on jaettu neljään eri lohkoon ja toistaiseksi kaikki joukkueet ovat kohdanneet omat lohkovastuksensa kertaalleen.

Eurooppalainen G2 Esports (A-lohko) ja korealainen SK Telecom T1 (C-lohko) johtavat omia lohkojaan puhtaalla 3-0 tuloksella. D-lohkossa tilanne on äärimmäisen tasainen, kun korealainen Damwon Gaming, pohjois-amerikkalainen Team Liquid sekä kiinalainen Invictus Gaming ovat kaikki tasoissa ykkössijalle 2-1 tuloksella. B-lohkoa johtavat kiinalainen FunPlus Phoenix sekä hieman yllätyksellisesti myös taiwanilainen J Team 2-1 tuloksella.

Yksi MM-kisojen ennakkosuosikeista, kolminkertainen maailmanmestari SK Telecom T1, on suoriutunut turnauksessa hyvin. Kolme varmannäköistä otteluvoittoa ja korealaiset ovat matkalla helponnäköiseen lohkovoittoon.

SKT:ssä pelaa maailman parhaaksi LoL-pelaajaksi tituleerattu Lee “Faker” Sang-hyeok. Faker on ollut hyvässä vireessä nyt myös MM-kisoissa ja näyttänyt millaisiin soolosuorituksiin korealainen mid-pelaaja kykenee.

SKT:n pelatessa kiinalaista RNG:tä vastaan, näytti peli eräässä vaiheessa kääntyvän jo kiinalaisten eduksi. RNG onnistui eliminoimaan lähes kaikki SKT:n pelaajat, mutta Faker onnistui kuitenkin selviämään tilanteesta hienon yksilösuorituksensa myötä. Korealaiset onnistuivat voittamaan ottelun sen myöhemmässä vaiheessa backdoor-taktiikallaan.

 

Viimeisimmässä ottelussaan SKT kohtasi pohjois-amerikkalaisen Clutch Gamingin. Myös täällä Faker osoitti hyviä assassin-taitojaan pelatessaan Akali-hahmolla. Koosteen ottelun parhaista Faker-paloista näet allaolevasta videosta.

 

Samaisessa ottelussa nähtiin Fakerilta myös hieno 1v4-tilanne. Vaikka neljä CG:n jäsentä yllättivät korealaistähden, onnistui tämä pakenemaan tilanteesta helponnäköisesti. Suorituksesta vielä merkittävämmän teki se, ettei Fakerin tarvinnut käyttää pakenemiseensa tärkeää Flash-taitoa. Video tilanteesta alla.

MM-kisojen toinen lohkovaihe pelataan torstaista sunnuntaihin 16.-20. lokakuuta välisenä aikana. Tällöin joukkueet kohtaavat omat lohkovastuksensa jälleen kertaalleen. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkavat matkaansa MM-kisojen pudotuspeleihin.

Lähde: Gamepedia Kuva: Riot Games