SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Käsittämätön summa! – Näin paljon maksaa e-urheilun huippuliigapaikka
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Käsittämätön summa! – Näin paljon maksaa e-urheilun huippuliigapaikka

julkaistu: 19.06.2020 12:31

Kesäkauden League of Legends -huippuliigat käynnistyivät viime viikolla ympäri maailmaa. Suosituimmat alueliigat pelataan Euroopassa (LEC), Pohjois-Amerikassa (LCS), Kiinassa (LPL) ja Koreassa (LCK).

Esportsobserver-uutissivusto on lähteidensä mukaan saanut selville, kuinka paljon League Champions Korea -joukkueiden kumppanipaikat liigassa maksavat. Kyseessä on siis hinta, jonka joukkueet maksavat pitkäaikaisesta kumppanuudesta uudessa franchcise-tyyppissä Korean LoL-liigassa.

Entisille liigajoukkueelle hinta on arviolta 8,2 miljoonaa yhdysvaltain dollaria. Uusilta joukkueilta taas voidaan vaatia 10 miljoonasta aina 12,3 miljoonaan asti riippuen ulkoisten sijoittajien mielenkiinnosta. On myös mahdollista, että hinta on vielä tätäkin suurempi.

Hinnat ovat suurin pirtein linjassa Euroopan ja Pohjois-Amerikan LoL-liigojen kumppanuushintojen kanssa. Korean LoL-liigan kumppanuuden haussa onnistuneet joukkueet julkistetaan syyskuussa.

Tämän vuoden kevätkausi Korean LoL-liigassa oli äärimmäisen tasainen, kun Gen.G, T1 ja Dragonx olivat kaikki jaetulla ykkössijalla runkosarjapelien jälkeen. Pudotuspelifinaalissa T1:n (ent. SK Telecom T1) onnistui kuitenkin kammeta itselleen 3-0 voitto Gen.G:stä ja se kruunattiin näin kolmatta kautta peräkkäin LCK-mestariksi.

Lähde: Esportsobserver Kuva: T1