SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
Huippujoukkueessa yllättävä roolivaihto – Onko tässä tie menestykseen?
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

Huippujoukkueessa yllättävä roolivaihto – Onko tässä tie menestykseen?

julkaistu: 19.01.2020 10:30

Vaikka Eurooppa onkin parantanut viime vuosina otettaan, historiallisesti eurooppalaiset eivät paljoa ole League of Legendsissä juhlineet. G2 Esports päätti kuitenkin reilu vuosi sitten kokeilla todellisen superjoukkueen luomista Euroopassa. Tanskalainen Rasmus “Caps” Winther ja slovenialainen Mihael “Mikyx” Mehle liittyivät joukkueeseen marraskuussa 2018.

Uuden tähtijoukkueen kysymysmerkkinä oli pelaajien roolitus. Wintherin ja Luka “Perkz” Perkovićin pelipaikat menisivät nimittäin päällekkäin. Perkz teki kuitenkin Capsille tilaa middle lanella ja siirtyi itse bot lane -pelaajaksi. Tämä vain lisäsi epäilijöiden määrää: Miten tämä joukkue voisi toimia?

Epäilyt todistettiin turhiksi ja vaikka Worlds 2019 -finaaleissa tuli eurooppalaisille 3-0 häviö kiinalaista FunPlus Phoenixia vastaan, oli G2:n vuosi ollut täynnä menestystä ja huippusuorituksia.

Pian alkavalla kevät 2020 -kaudella tultaisiin näkemään G2:ssa muutoksia, muttei pelaajistossa. Caps ja Perkz nimittäin päättivät jälleen vaihtaa pelipaikkoja. Perkz tulee palaamaan middle lanelle Capsin operoidessa bot lanea. Urallaan mm. SK Gamingiä edustanut, myöhemmin G2 Esportsin perustanut Carlos “ocelote” Rodríguez Santiago kommentoi päätöstä ESPN:lle.

“Lopputulos voi olla mitä tahansa. Jos vaihdos ei toimi, vaihdamme pelipaikat takaisin kesäkaudelle. Silloin meillä on henkinen yliote ja aloitamme tosissaan pelaamisen. Vaihdos voi myös toimia ja riippumatta siitä mitä taistelijoita valitsemme, yksikään vastustaja ei tiedä mitä aiomme tehdä”, Carlos ennustaa.

“Muutimme pelin metan täysin bot lanen pelaamisen suhteen. Tänä vuonna aiomme uudistaa pelin täysin siinä, mitä taistelijoita pelataan ja missä kukin pelaa. Uskon että jos tämä joukkue pysyy yhdessä ja motivoituneena. Tulemme näkemään pelin kehittyvän vuosi vuodelta vapaamuotoisemmaksi ja roolien katoavan pelistä kokonaan. Kaikki pelaavat kaikkialla ja tuloksena on kaaos. Hallittu kaaos”, G2-pomo kertoo.

G2 Esportsin LoL-saavutukset vuonna 2019
#1 LEC 2019 Spring Season
#1 LEC 2019 Spring Season Playoffs
#1 2019 Mid-Season Invitational
#1 Rift Rivals 2019 NA-EU
#1 LEC 2019 Summer
#1 LEC 2019 Summer Playoffs
#2 Worlds 2019

Lähde: ESPN
Artikkelikuva: Riot Games