SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
European Masters -karsintaturnaus hyvässä vauhdissa – Matti “WhiteKnight” Sormunen odottaa kovia tuloksia LoL-joukkueeltaan
  • Jesse
    Kaila

European Masters -karsintaturnaus hyvässä vauhdissa – Matti “WhiteKnight” Sormunen odottaa kovia tuloksia LoL-joukkueeltaan

julkaistu: 10.09.2019 18:58

European Masters 2019 Play-In -karsintaturnauksen toinen päivä pyörähtää tänään käyntiin. Mukana on seitsemän joukkuetta kisaamassa paikoista European Masters 2019 Summer -päätapahtumaan.

Karsintaturnaus kestää neljä päivää. Joukkueet aloittavat Group Stagesta ja paras joukkue karsiutuu suoraan päätapahtumaan. Toiseksi parhaasta joukkueesta aina viidenneksi parhaaseen joukkueeseen sijoittuneet etenevät Knockout Stageen, josta kolme parasta karsiutuvat päätapahtumaan.

Karsintaturnauksen joukkueet:
 ASUS ROG ELITE
Berlin International Gaming
Excel UK
FALKN
Origen BCN
Rogue Esports Club
Vitality.Bee

Yksi suomalainen mukana turnauksessa

Päätapahtumaan pääsystä ja 150 000 euron palkintopotista havittelee vain yksi suomalainen pelaaja, BIG-joukkueen Matti “WhiteKnight” Sormunen. Haastattelimme WhiteKnightia ja kysyimme mietteitä turnauksesta.

Miten olette joukkueen kanssa harjoitelleet karsintoja varten? Millaiset odotukset sinulla on harjoitusten perusteella?

“Ollaan vähän lisätty treenimäärää tähän turnaukseen. Arkisin viisi tuntia päivässä harkkamatseja ja viikonloppuisin kolme tuntia. Odotuksena on päästä vähintään neljän parhaan joukkoon, että pääsisi päätapahtumaan. Voittaminen on tietenkin lopullinen päämäärä, mutta karsintaturnauksessa on kovia jengejä, niin saa nähdä miten käy.”

Turnauksen ensimmäisen päivän jälkeen teillä on pankissa yksi voitto ja yksi tappio. Missä mielestäsi onnistuitte ja missä jäi parantamisen varaa?

“Ensimmäinen peli oli tosi helppo, kun drafti oli meidän puolella ja vastustajat vain tason huonompia. Pelattiin hyvin bot lanen ympärillä ja onnistuttiin ottamaan johto siitä. Toisessa pelissä vastustajat sai heti alussa pari tappoa ja ne sai lopullisen johtoaseman “diveemällä” bot lanen tornia muutamaan otteeseen. Siinä jäätiin saman tien pahasti jälkeen.”

Miten eilisen pelit vaikuttaa seuraaviin päiviin? 

“Katsotaan heti matsin jälkeen valmentajan ja analystin kanssa tärkeät kohdat peleistä ettei samat virheet pääsisi toistumaan. Katsotaan myös vihujen draftit ja käytetään noin tunnin verran aikaa omien draftien miettimiseen.”

Turnausstriimissä analysoitiin että teidän joukkueelta löytyy taidot, mutta pelit saattaa kaatua mentaaliseen puoleen. Oletko samaa mieltä?

“Sanoisin, että mentaalinen puoli on yleensä vähän heikompi nuoremmilla pelaajilla. Meillä molemmat bot lanen pelaajat on 17-vuotiaita ja tilttaaminen on joskus ollut ongelma tässä jengissä. Näin tärkeissä peleissä kuitenkin kaikki antaa 110 prosenttia vaikka menisikin tosi huonosti. Taidot varmasti löytyy kaikilta.”

Millä fiiliksillä seuraaviin peleihin? Painaako ensimmäisen päivän tappio ollenkaan mieltä?

“Tosi hyvällä fiiliksellä jatkoon. Juteltiin jengin kanssa eilen siitä tappiosta, ja oltiin tyytyväisiä kuinka tiukka se oli rankan alun jälkeen. Pitää ottaa tappiot opetuksina ja parantaa niiden kautta, eli katse eteenpäin!”

WhiteKnightin joukkue jatkaa turnausta 1-1-tilanteesta tänään 20.00. Turnausta pääset seuraamaan tästä.

Lähde: Gamepedia Kuvalähde: BIG CLAN