SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
Esports-huippuliigan sponsori aiheutti kohun – Peruttiin alle päivässä
  • Niko
    Nikkilä

Esports-huippuliigan sponsori aiheutti kohun – Peruttiin alle päivässä

julkaistu: 31.07.2020 10:00

Euroopan League of Legends -mestaruusliiga (LEC) aloitti kesäkautensa viime kuun alussa. Kausi päättää runkosarjansa ensi viikolla ja sen kuusi parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin.

League of Legendsiä voidaan pitää maailman menestyksekkäimpänä e-urheilupelinä ja se on näin ollen onnistunut haalimaan itselleen merkittäviä yhteistyökumppaneita. Näistä uusin saatiin tietää keskiviikkona, kun LEC julkisti saudiarabialaisen kaupunkihanke NEOMin uudeksi sponsorikseen.

Paljastus otettiin vastaan niin vahvalla ja yksimielisellä kritiikillä, ettei sellaista e-urheilupiireissä usein nähdä. Valtava määrä LEC:n lähestyksistä vastaavista työntekijöistä, pelaajista ja alan journalisteista tuomitsivat uuden sponsorin, vedoten Saudi-Arabian ihmisoikeusrikkomuksiin. Etenkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuden ja niiden polkeminen nostettiin esille.

Kritiikki oli niin vahvaa, että LEC ilmoitti peruneensa sponsorisopimuksen vain noin 14 tuntia alkuperäisen julkistuksen jälkeen.

“Liikuimme liian nopeasti yrittäessämme laajentaa e-urheiluekosysteemiämme tämän kumppanuuden sitomiseksi, mikä aiheutti säröjä juuri siihen yhteisöön, jota haluamme kasvattaa. Vaikka emme tällä kertaa täyttäneet omia odotuksiamme, olemme sitoutuneet tarkastelemaan organisaatiotamme varmistaaksemme, ettei tämä toistu”, liigan tiedotteessa sanottiin.

Moni oli alkuperäisen julkistuksen yhteydessä skeptinen uskomaan, että negatiivisella kritiikillä olisi konkreettista vaikutusta. Kun kuitenkin ottaa huomioon, kuinka vahvasti LEC:n omat, monella tavalla elintärkeät työntekijät olivat kumppanuutta vastaan, on päätös ymmärrettävä.

Lähde: LEC, Dotesports Kuvalähde: Riot Games