SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“En tiedä kuljetko e-urheilun polkua kuten isäsi vai et” – Ammattilaispelaajan viesti pojalleen sulatti yhteisön sydämet
  • Perttu
    Leinonen

“En tiedä kuljetko e-urheilun polkua kuten isäsi vai et” – Ammattilaispelaajan viesti pojalleen sulatti yhteisön sydämet

julkaistu: 20.10.2023 15:00

League of Legendsin MM-kisat (Worlds) alkoivat viikonloppuna Play-In -vaiheen otteluilla, joissa kahdeksan joukkuetta taisteli yhdestä paikasta turnauksen Swiss-vaiheeseen. Kuudentoista joukkueen Swiss-vaiheeseen eteni Team BDS. Parrasvaloihin nousi kuitenkin japanilaisjoukkue Detonation FocusMe:n 31-vuotias Ryo “apaMEN” Odagirin koskettava viesti, jonka hän lähetti pojalleen.

ApaMEN pelasi Play-In -vaiheessa ensimmäistä kertaa kansainvälisessä turnauksessa 31-vuoden iässä Japanin parhaan joukkueen kanssa. DFM jäi turnauksen ensimmäisessä vaiheessa kuitenkin ilman voittoja häviten molemmat ottelunsa.

Detonation FocusMe:llä oli todella rankka vuosi huolimatta siitä, että se pääsi turnaukseen sisään Japanin parhaana joukkueena. Joukkue menetti syyskuussa huippupelaajansa top laner -pelaaja Haruki “tol2” Shibatan. Hätiin kutsuttiin eläkkeellä oleva ApaMEN.

Vaikka turnaus oli pettymys DFM:lle sen hävittyä molemmat ottelunsa, oli kansainvälisen debyytin tehnyt kokenut ApaMEN pää pystyssä haastattelussa. Koskettavassa haastattelussa mies lähetti viestin lapselleen.

Eteläkorealaisen MHN:n haastattelussa ApaMEN oli pitkään allapäin, kunnes puheeksi tuli hänen poikansa. Tämän jälkeen ApaMEN piti koskettavan puheen pojalleen.

“Poikani, en tiedä millaisen työn saat tulevaisuudessa, mutta toivon, että ymmärrät yhden asian. Tulokset eivät olleet mahtavia, mutta isä todella astui suurille lavoille ja taisteli kaikin voimin.

Se oli kuin elämän ja kuoleman hetki. Kuin lentokone, joka lentää pimeässä näkemättä eteensä. Mutta isä ei antanut periksi. Hän antoi kaikkensa ja halusi kertoa kaikille, että kohtasi sen hetken ilman häpeää.

En tiedä kuljetko e-urheilun polkua kuten isäsi vai et, mutta poika toivon, että et koskaan luovu siitä mitä haluat tehdä nähtyäsi isän ponnistelut ja päättäväisyyden tänään.

Minä rakastan sinua.”

ApaMENin viesti osui ja kosketti todella laajasti League of Legendsin fanikuntaa ja myös yli lajirajojen. Se, että ammattilaispelaajat alkavat olemaan tarpeeksi vanhoja hankkiakseen omia lapsiaan, osoittaa kuinka ala ja sen ihmiset ikääntyvät, mikä saattaa olla osa syy miksi ApaMENin viesti todella kosketti ihmisiä.

ApaMENin nimi ei välttämättä ole kansainvälisesti yhtä tunnettu kuin Japanissa LJL:n faneille. Kokenut pelaaja osoitti kuitenkin mitä sinnikkyydellä ja päättäväisyydellä voi saavuttaa noustessaan 31-vuoden iässä ensimmäistä kertaa kansainvälisen suurturnauksen näyttämölle.

Kuva: COLIN YOUNG-WOLFF/RIOT GAMES Lähde: Dexerto