SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Toronto-Ottawa
  • Toimitus

Leafs nousi vaikeuksien kautta voittoon!

julkaistu: 07.02.2019 06:57

Toronto – Ottawa 5-4

Atlantin divisioonassa 24 pinnan erolla toisistaan olleet Toronto Maple Leafs ja Ottawa Senators kohtasivat Scotiabank Arenassa.

Kolmen ottelun kotisarjansa päättävän ja kuuden pelin vieraskiertueelle matkaavan isäntien maalinsuulla aloitti odotetusti juuttiveskari Frederik Andersen, joka oli voittanut yhdeksän edellistä peliään Scotiabank Arenassa.

Neljä edellistä peliään hävinneen Ottawan maalilla starttasi puolestaan 10/13:sta viime kohtaamisesta voittanut Craig Anderson.

Leafs iski ottelun avausmaalin kahdeksan minuutin kohdalla, kun Mitch Marner sai passin John Tavaresilta ja tuli vasemmalta vauhdikkaaseen vastaiskuun pistäen limpun poikittaissyötöllä Senatorsin maalille, minne kirmasi Zach Hyman ja lätty oli verkossa. Hymanille osuma oli kauden kymmenes.

Anderson oli ennättänyt torjua jo aiemmin William Nylanderin ja Nazem Kadrin upeat maalipaikat, joten isäntien johtomaali oli vähintäänkin ansaittu.

Ottawan tasoitus syntyi, kun avauserää oli vajaa kolme minuuttia jäljellä. Max Lajoie avasi puolustusalueella Jean-Gabriel Pageaulle, joka pisti omalta siniseltä pystysyötön suoraan vastustajan sinisellä täydessä vauhdissa olleelle Magnus Pääjärvelle ja ruotsalainen karkasi läpiajoon tekemään kauden kuudennen maalinsa.

Koko liigassa vähiten eli ainoastaan 19 voittoa tällä kaudella ottanut Ottawa on pelannut hyvin viime aikoina kuitenkin Torontossa, missä sen viimeisten pelien saldo on 6-1-0 Leafsia vastaan.

Toisen erän vieraat aloittivat sähäkästi, kun kauppahuhujen kohteena oleva Ottawan ykkössentteri Matt Duchene siirsi vieraat 2-1 johtoon Ryan Dzingelin ja Bobby Ryanin esitöistä. Maali oli Duchenelle 22:s tällä kaudella.

Maalissa oli Ottawalla myös kosolti onnea, sillä kiekko otti Andersenin edessä kimmokkeen Leafs-pakki Nikita Zaitsevin suusta, mistä se pyörähti takaisin pelattavaksi.

Hetkeä aikaisemmin tarkasteltiin videolta Brady Tkachukin maaliviivalle sutimaa lättyä, oliko kiekko ylittänyt kokonaisuudessaan maaliviivan vai ei. Kun videotarkastuksen tehdään perinteisesti Torontosta käsin, oli ilmiselvää, ettei tilanteesta seurannut maalia.

Ottawa pääsi vielä kokeilemaan onneaan neljän minuutin ylivoimalla, kun Leafsin Jake Gardiner kutitteli mailallaan Senatorsin Zack Smithin alahuulta, joka vuoti isäntien epäonneksi verta.

Kun Ottawa ei etsikkoaikaansa käyttänyt haistoi Toronto veren. Toisen erän viimeisellä kutosella iski Leafs kolmesti neljässä minuutissa.

Ensin neloskentän Andreas Johnsson jatkoi siitä, mihin viime pelissä jäi. Neljä pinnaa (2+2) Ducksin verkkoon pari päivää sitten iskenyt ruotsalaiskeltanokka tasoitti Frederik Gauthierin passista 2-2:een. Aivan Andersonin nokan alta vieraiden verkkoon sujautettu osuma oli Johnssonille kauden 13:s nyytti.

Eilen viiden vuoden ja yli 11 millin vuotuisen jatkopahvin Leafsin kanssa allekirjoittanut Auston Matthews vei isännät johtoon pari minuuttia myöhemmin. Tähtisentteri ryösti lätyn keskialueella ja kuljetti sen yksinään Ottawan maaliin asti: 3-2(!).

Vajaa kaksi minuuttia ennen toista erätaukoa Toronto karkasi 3vs1-ylivoimahyökkäykseen, kun Kasperi Kapanen ryösti keskialueella lätyn Senaattoreilta ja käytti sitä Marnerilla, joka jatkoi sen John Tavaresille ja punalamppu paloi neljättä kertaa vieraiden maalin takana: 4-2(!).

Ottawa tuli vauhdikkaasti päätöserään ja vain 40 sekunnin jälkeen. Leafsin puolustuksen kuorsatessa pääsi Thomas Chabot iskemään kavennuksen 3-4:een aivan Andersenin nokan alta.

Kun kolmatta erää oli pelattu neljä minuuttia, Pääjärvi osui tänään toistamiseen, kun Pageau ja Smith petasivat limpun takatolpalla päivystäneelle ruotsalaiselle: 4-4(!).

Leafs oli kuitenkin päättänyt hoitaa tästä pelistä tänään voiton. Morgan Rielly lähti omalta alueelta vauhdikkaaseen vastaiskuun, käytti lättyä Hymanilla ja sai sen takaisin maalin eteen ja pisti sen verkkoon: 5-4(!). Riellyn 14:s maali ja runkosarjan piste-ennätys 53 pisteellä näki päivänvalon. Viime kaudella Rielly saalisti 52 pinnaa.

Riellyn osuma jäi myös illan voittomaaliksi. Ottelun ykköstähdeksi valittiin Hyman. Kakkos- ja kolmostähdet olivat tänään Tavares ja Pääjärvi.

 

NY Rangers – Boston 4-3 vl

Molemmat Original 6 -joukkueet lähtivät kakkosveskareilla otteluun, sillä Alexander Georgiyev ja Jaroslav Halak aloittivat maalinsuilla.

Avauserää oli reilut kaksi minuuttia jäljellä, kun isäntien Mats Zuccharello löysi maalin takaa terävällä syötöllään Bruinsin maalille purjehtivan Mika Zibanejadin, joka täräytti sydämensä kyllyydestä one-timerilla NY Rangersille ottelun avausmaalin. Ragsin ykkössentterille osuma oli 22:s tällä kaudella!

Boston heräsi vasta ottelun puolivälissä koomasta. Se soitti isäntien verkkoja kolmesti neljässä ja puolessa minuutissa!

Danton Heinen aloitti vieraiden ilotulituksen Matt Grzelcykin ja Brad Marchandin passeista. Marchand kaivoi Patrice Bergeronin aloitusvoitosta kiekon Grzelcykille, jonka vedon siniseltä Heinen ohjasi sisään.

Minuuttia myöhemmin Boston siirtyi johtoon, kun  Kevan Milleriltä syötön saanut David Krejci löysi David Pastrnakin Georgiyevin edestä ja Bruins johti 2-1. Pastrnakille maali numero 31.

Bostonin siirsi 3-1 -johtoon ylivoimassa Bergeron, joka ohjasi Torey Krugin siniseltä tulittaman vedon verkkoon. Marchand sai myös tililleen toisen syöttöpinnan.

Päätöserässä NY Rangers heräsi taistelemaan pisteistä. Pitkä pystysyöttö omalta alueelta löysi Pavel Buchnevichin, joka purjehti Bruins-pakkien Brandon Carlon ja Zdeno Charan välistä Halakin maalille, mutta ajautui kuitenkin maalin kulmalle, mistä kiekko ajautui Jimmy Veseylle, jonka pulusilmäsyöttö löysi Kevin Hayesin: 2-3(!).

Bruinsin Charlie McAvoy ennätti istua jäähyllä vain 36 sekuntia, kun Filip Chytil ohjasi tolpasta tsekille ponnahtaneen kiekon maaliin. Buchnevich ja Tony DeAngelo tekivät likaisen työn: 3-3(!).

Jatkoilla molemmat veskarit esittivät akrobaattisia kevätjuhlaliikkeitä, eikä pelitilannemaalia enää pelissä nähty, vaikka paikkoja oli enemmän kuin Vilkkilässä kissoja.

Voittolaukauskisassa Zibanejad ja Marchand onnistuivat vasta kolmansina yrittäjinä ohittamaan veskarit. Niinpä varsinainen venäläinen ruletti pääsi tuon jälkeen vauhtiin. Lopulta ratkaisu nähtiin seitsemännellä kierroksella, kun DeAngelo pisti limpun Halakin taakse, eikä Krejci onnistunut omassa tempussaan ohittamaan Georgiyevia.

Yön tulokset:

Toronto – Ottawa 5-4 (T: Kapanen 0+1)

NY Rangers – Boston 4-3 vl