SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Lazio – Juventus: Järjellä vai tunteella?
  • Toimitus

Lazio – Juventus: Järjellä vai tunteella?

julkaistu: 27.01.2019 12:08

Stadio Olimpicolla ovat vastakkain sunnuntain myöhäisottelussa Lazio ja Juventus.

Jo yhdeksännen kerran Juventuksen tämän kauden kymmenestä vieraspelistä kotijoukkue pelaa kauden ennätysyleisönsä edessä. Stadio Olimpicolla tapittaa sunnuntai-iltana peräti 60.000 silmäparia. Cristiano Ronaldon efekti on siis melkoinen.

Kohti kahdeksatta peräkkäistä mestaruuttaan höyryjunan lailla etenevälle Juventukselle sopi Milanin ja Napolin maaliton tasapeli lauantaina kuin nenä päähän. Näin Massimiliano Allegrin suojatit säilyttävät tasapelillä johtoasemansa toisena olevaan Partenopeihin ennallaan, eikä välimatka Napoliin pahimmassa tapauksessa lyhene pistettä enempää.

Kumpikin joukkue joutuu tekemään jonkin verran muutoksia permanenttiinsa pelikieltojen ja loukkaantumisten takia.

Vanha rouva aloittanee kolmen kärjellä, missä Ronaldo kirmaa vasemmalla, Paulo Dybala keskellä ja Douglas Costa oikealla.

Keskikentän kansoittaa puolestaan kolmikko Blaise Matuidi, Emre Can ja Rodrigo Bentancur. Juventuksen alakerrassa polakkivahti Wojciech Szczesnyn edessä puolustaa nelikko Alex Sandro, Daniele Rugani, Leonardo Bonucci ja Mattia De Sciglio.

Vanhalta rouvalta sivussa ovat Joao Cancelo, Miralem Pjanic ja Sami Khedira. Kahden jälkimmäisen lisäksi Mario Mandzukic oli viimeksi ulkona Allegrin rosterista viime kierroksella Juventuksen silti kaataessa Chievon 3-0. 18 voittoa ja kaksi tasuria 20:stä pelistään ottaneella Vanhalla rouvalla oli silti varaa tumpeloida pilkku Ronaldon toimesta.

Mikä tekee Juventuksen konemaisesta tahdista vieläkin vakuuttavamman ja mykistävän on se, että se on kyennyt päihittämään jo tällä kaudella viisi kovinta vastustajaansa.

Vastaavasti jos Lazion otteluita kuutta kovinta mahdollista vastustajaa vastaan Serie A:ssa tapittaa viime kausina, sillä on jäänyt luu kouraan top-6 -jengejä vastaan kuutena kertana kymmenestä ottelusta. Tällä kaudella Lazio on ehtinyt hävitä jo viidelle top-6 -vastustajalle ja tänään on vastassa sitten se kuudes joukkue.

Lazio sai viimeksi selkäänsä Napolilta 2-1. Tasaisista lukemista huolimatta numerot olisivat voineet olla roomalaisten näkövinkkelistä huomattavasti murheellisemmatkin. Tuossa ottelussa Partenopei nimittäin kolisteli kolmesti maalitolppia.

Seitsemästä viime kohtaamisesta Stadio Olimpicolla on Juventus hakenut voiton peräti viisi kertaa.

Lazion alakerrasta puuttuu Napolia vastaan kahden keltaisen myötä ulosajettu Francesco Acerbi, mikä pakottanee Simone Inzaghin laittamaan Marco Parolon oikeaksi laitapakiksi.

Lazion keskikentältä puuttuu myös Adam Marusic, joka puolestaan katseli suoraa punaista Torinoa vastaan.

Juventus on puolustanut erittäin tiiviisti ja kärsivällisesti kahdella edellisellä kerralla Stadio Olimpicolla vieraillessaan Lazion vieraana ja iskenyt toisella jaksolla pelin ainokaisen nyytin. Viime kerralla sen iski Dybala lisäajalla, toissakerralla Khedira Dybalan syötöstä.

Pitää muistella tikku silmässä menneitä ja mennä viiden vuoden taakse asti, jolloin Lazio on maalannut viimeksi Juvea vastaan kotiluolassa. Silloinkin maali tuli pilkusta.

Vaikka tekisi kuinka paljon tahansa mieli hakea tunteella isokertoimista yllätystä tähän kohteeseen, voittaa järki tunteen. Rolle-setä ei anna tunteille sijaa, vaan luottaa Allegrin koneeseen, joka tekee sen vapauttavan maalinsa jossain vaiheessa ottelua ja puolustus siivoaa loput pallot väljemmille vesille.