SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Nashville-Dallas
  • Toimitus

Lännen kärki tasoittui Flamesin ja Jetsin tappioiden myötä

julkaistu: 08.02.2019 07:18

Montreal – Winnipeg 5-2

Idän nelonen Montreal kohtasi lännen kakkosen Winnipegin Bell Centressä. Molemmat ovat vahvasti kiinni playoffs-paikassa ja kaksikko kuuluu niihin neljään kanadalaisjoukkueeseen, jotka löytyvät yhdeksän parhaan NHL-joukkueen joukosta. NHL:n 31 joukkueesta Kanadassa pelaa vain kuusi joukkuetta. Tämä on paradoksi, sillä enemmistö liigapelaajista tulee kiekon emämaasta.

Jets siirtyi johtoon viidennellä minuutilla, kun vieraiden ykkössentteri Mark Scheifele pääsi ampumaan kauden 28.nnen osumansa Carey Pricen selän taakse.

Isäntien tasoitus syntyi kolme minuuttia myöhemmin, kun asialla oli Jetsin tavoin myös Canadiensin ykkösnyrkki. Jetsin puolustuspään kulmassa päivystänyt Brendan Gallagher kuljetti kiekon maalin kulmalle ja syötti sen siitä rystyllä maalin eteen purjehtineelle Jonathan Drouinille: 1-1(!). Phillip Danault sai myös maalista syöttöpisteen. Drouinille maali oli kauden 16:s ja piste 10:s edellisissä kymmenessä pelissä.

Toinen erä ehti vanheta vain 43 sekuntia, kun Drouin oli toistamiseen pahanteossa. Laituri sai Danaulta syötön vasempaan laitaan ja sijoitti pikaluistelun päätteeksi lätyn toisen kerran Connor Hellebuyckin taakse: 2-1(!).

Päätöserän alussa Montrealin ykkösnyrkki iski kolmatta kertaa! Danault kierrätti lättyä maalin takaa oikealta löytäen sieltä Drouinin, joka pisti pikkumustan viivalla rulettia ihmetelleelle Shea Weberille ja tykinammus oli tuota pikaa taas Jetsin verkossa: 3-1(!).

Seuraavan kerran Canadiens rokotti Jetsiä tasavajaalla. Victor Meten avauksesta Brendan Gallagher pääsi purjehtimaan 2vs2 -hyökkäykseen Danaultin kanssa, jolle edellinen petasi avopaikan takatolpalle ja Danault rohmusi Montrealin neljänteen maaliin jo illan neljännen pisteensä!

Jetsin peli oli sekaisin kolmen maalin tappioasemassa ja Tyler Myers sekoitti sitä entisestään ottamalla oman maalinkulmalla poikittaisesta pikkukakkosen.

Myersin tarvitsi istua ainoastaan 17 sekuntia boksissa, kun Jesperi Kotkaniemi kasvatti maaliputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi one-timerilla P-pisteen kaarelta. Oivaltava passi lähti Drouinin lavasta, josta tuli syöttöpisteen myötä illan toinen neljän pinnan mies.

Brendan Lemieux toi vähän lohtua Jetsille päätösminuutilla nollakulmasta Pricen luistimen kautta iskemällä osumalla. Lemieux’lle kauden kahdeksas maali ja viides kahdeksassa viime pelissä.

 

Nashville – Dallas 3-2 ja

Lännen joukkueista Keskisen divisioonan kakkonen ja kolmonen, Nashville ja Dallas kohtasivat toistamiseen viiden päivän aikana Bridgestone Arenassa.

Isännillä oli revanssin paikka, Peter Lavioletten suojattien hävittyä edellisen kohtaamisen kotonaan 1-3.

Nashville aloittikin vahvasti ja Roman Josi huudatti kotiyleisön kitapurjeita laukoessaan tulisesti vasemmalta Anton Khudobinin vartioiman Stars-maalin veskarista katsottuna vasempaan tolppaan, mistä lätty pomppasi kohtisuoraan alas maalivahdin siniselle alueelle maalin sijasta.

Johtomaali syntyi onnekkaasti, kun Kevin Fiala ampui vasemmalta ja veto suuntautui yli maalin taakse osuen ketjukaveria Smithia kypärään pompaten siitä Khudobinin selän kautta maaliin. Todella epätavallinen maali ja epäonnekas vieraiden kannalta, mutta vahvan erän pelanneille isännille ansaittu tilanteisiin nähden.

Nashvillen GM David Poile oli vahvistanut joukkuettaan ottelun alla ja treidannut Predsin rosteriin raskaan sarjan hyökkäyspeloitetta Devilsin Brian Boylesta ja NY Rangersin Cody McLeodista, joista jälkimmäisellä oli aikaisemmin Preds-taustaakin, eikä miehen perhe ollut itseasiassa koskaan edes countrykaupungista pois muuttanutkaan. Nyt ei enää tarvitsekaan. Molemmat uudet ukot olivat tänään tulessa Nashvillen paidoissa.

Nashvillen maalia tänään vartioinut Juuse Saros esitti toisessa erässä akrobaattisen torjunnan torjuen toisella jalalla venyttäen takatolpalta Dallasin päivänselvääkin selvemmän Jason Spezzan luoman maalipaikan, mistä Andrew Cogliano pääsi yrittämään takatolpalta maalia, ottaen toisen erinomaisen torjunnan vielä riparista päätyviivan taakse itsensä venyttäen.

Dallas pääsi yrittämään vielä tuloksetta toisessa erässä ylivoimalla, kun Ryan Hartman torppasi Jamie Bennin nurin. Taklaustilanteessa Bennin luistin viilsi miehen horjahtaessa nurin Hartmanin vatsaa ja Preds-hyökkääjä joutui menemään paikkailtavaksi pukkariin. Smith kärsi jäähyn.

Päätöserä alkoi Dallasin tasoituksella, kun Saros torjui Tyler Seguinin vedon oikealle puolelleen, mistä Miro Heiskanen pääsi lyömään vastapalloon, eikä Starsin keltanokka erehtynyt. Peli oli tasan 1-1(!).

Viktor Arvidsson vei Predatorsin uudelleen johtoon Filip Forsbergin ja Ryan Johansenin syötöistä Nashville ykkösvitjan saumattoman yhteistyön seurauksena. Preds oli maalata jo edellisestä hyökkäyksestä, mutta Roman Polak luuti maaliviivalta Colton Sissonsin ampuman limpun väljemmille vesille, kun se oli lurahtaa Khudobinin torjunnasta nuottaan.

Taylor Fedun toi vielä viivan tuntumasta Starsin tasoihin kuuden ukon peittäessä Sarosin näkökyvyn. Tämän maalin myötä Keskisen divisioonan iloiset vesselit joutuivat lopulta hakemaan ratkaisua jatkoilta!

Jatkoaika ehti vanheta vain 43 sekuntia, kun Arvidsson sai houkuteltua koko Stars-kolmikon Jason Dickinson, Cogliano ja Heiskanen kulmaan ennättäen ujuttaa limpun kohti Johansenia ja peli oli sillä selvä, kun Predsin ykkössentterin veto painui vastustamattomasti ohi Khudobinin!

 

Calgary – San Jose 2-5

Tyynenmeren divisioonan kärkikaksikko Calgary ja San Jose kohtasivat Scotiabank Saddledomessa.

Flames avasi maalinteon, kun Mark Jankowski maalasi kauden yhdeksännen maalinsa Mark Giordanon ja T.J.Brodien kanssa. James Neal kaivoi kiekon kulmasta pisti sen viivalle Brodielle, joka jatkoi lätyn Giordanolle, jonka kudin ohjasi maalilla Jankowski Sharksin verkkoon.

Sharksin Evander Kane tasoitti kääntölaukauksella kauden 22:en osumallaan pelin 1-1:een Joe Thorntonin ja Brent Burnsin passeista ajassa 12:39, kun joukkueet pelasivat tasavajaalla. Jumbo-Joelle syöttöpiste oli tuhannes pinna Sharksin paidassa!

Maalin sai kyllä Flamesin 12 viime pelissään 9-0-3, 2.87 GAA:lla torjunut tsekkiveskari David Rittick ottaa piikkiinsä. Ei tuollaisia vetoja vaan voi hörpätä tuon tason kassari luukustaan!

Minuuttia myöhemmin oli vanha karvaturre Burns pahanteossa alivoimalla ja Sharks siirtyi kuin varkain 2-1 -johtoon! Rittichilla oli sormensa pelissä myös tässä maalissa, sillä tsekkiveskarin pieleen menneestä vastaantulosta passattu avaussyöttö napsahti suoraan Burnsin lapaan, joka kiitti ja löi kiekon karvaturpa väpättäen tyhjiin!

Sharksin toinen maali oli liikaa myös Rittichille, joka teki suosiolla tilaa Mike Smithille.

Smith sai välittömästi kylmää suihkua niskaan, sillä vain 22 sekuntia myöhemmin oli kiekko jo kolmatta kertaa lännen kärkijoukkueen verkossa, kun Tomas Hertl ohjasi kauden 23.nnen nyyttinsä Radim Simekin ja Joonas Donskoin esityöstä: 1-3(!). 13 edellistä peliään saldolla 10-3-0 pelannut Sharks iski kolme maalia minuutissa ja 25 sekunnissa!

Toinen erä näytti jo ehtoopuolta, kun Kane onnistui toistamiseen kaivamaan kiekon Flamesin verkon perukoille. 23:s maali syntyi riparista ja syöttöpinnat kahmivat itselleen Donskoi ja Hertl.

Flames elätteli vielä toiveita 2-4 -kavennuksellaan ylivoimassa. Neal teki maskin ja Brodie maalasi viivalta.

Päätöserässä Hertl ja Kane kaunistelivat loppunumerot 2-5:een ja molemmat saalistivat illan kolmannet pisteensä! Hertlille kauden 23:s maali.

https://twitter.com/NHLFlames/status/1093738396860600320

https://twitter.com/NHLFlames/status/1093738973166325760

 

Yön tulokset:

Buffalo – Carolina 5-6 ja (B: Ristolainen 0+2; C: Teräväinen 2+1, Aho 0+2)

Florida – Pittsburgh 3-2 ja (F: Barkov 0+2)

New Jersey – NY Islanders 1-2 vl

Philadelphia – Los Angeles 2-3 vl

Washington – Colorado 4-3 ja (C: Rantanen 1+0)

Detroit – Vegas 3-4

Montreal – Winnipeg 5-2 (M: Kotkaniemi)

Ottawa – Anaheim 4-0

Tampa Bay – St.Louis 0-1 ja

Minnesota – Edmonton 1-4

Nashville – Dallas 3-2 ja (N: Saros 27/29 torjuntaa; D: Heiskanen 1+0)

Chicago – Vancouver 4-3 ja

Arizona – Columbus 2-4 (C: Hännikäinen 0+1)

Calgary – San Jose 2-5 (S: Donskoi 0+2)