SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Lähteet: Uusi Counter-Strike versio tulossa – Source 2 julkaisu jo tässä kuussa
  • Toimitus

Lähteet: Uusi Counter-Strike versio tulossa – Source 2 julkaisu jo tässä kuussa

julkaistu: 05.03.2023 17:13

Jo vuosia on huhuttu ja julkaistu paljastuksia siitä, milloin CS:GO siirtyy Source 2 -pelimoottorille. Ensimmäisen persoonan ammuntapelien kuningas kun on pyörinyt samalla pelimoottorilla, Sourcella,  CS:S-pelistä saakka, eli kohta parikymmentä vuotta. Usein hype Source 2 -julkaisusta on kuitenkin kaikonnut yhtä nopeasti kuin ilmestynytkin.

Tällä kertaa asia on toisin.

Ei ainoastaan Source 2:lla päivitetty CS:GO, vaan mahdollisesti kokonaan uusi versio Counter-Strike -pelistä on aivan pian täällä, kertoo tunnettu esports-journalisti Richard Lewis ja lukuisat uutislähteet, kuten HLTV ja Dexerto. Uutta videopeliä kutsutaan nimellä Counter Strike 2.

CSGO:n Twitter-tilin bannerin vaihtuminen ja yhteisön jäsenten twiittaaminen NVIDIA-ajuripäivityksestä, joka tukee kahta tuntematonta tiedostoa, “cs2.exe” ja “csgos2.exe”, saivat jo aiemmin tällä viikolla pelin fanit innostumaan siitä, että pelin Source 2 -versio olisi vihdoin tulossa.

Eikä siinä kaikki.

Tänä viikonloppuna nimettömät lähteet ovat lisäksi jakaneet tietoja esports-toimittaja Richard Lewisille; uusi CS:GO-versio saatetaan julkaista jo kuluvan kuukauden eli maaliskuun aikana – takarajan ollen 1. huhtikuuta!

“Tärkein prioriteetti on saada tämä [peli] ulos ja sitten parannella sitä, korjata kaikki virheet ja nostaa se tasolle, jota ihmiset odottavat CS:ltä”, Lewis siteeraa lähdettä. Toisen lähteen mukaan peli on “suunnilleen valmis”.

Peli on ilmeisesti jo niin pitkällä, että sitä on jo salaa testattu ammattilaispelaajien ryhmällä Valven päämajassa. Huhtikuuhun mennessä tuleva julkaisu olisi todennäköisesti beta-versio, jota pelaajat pääsisivät kokeilemaan.

Mitä Source 2 ja uusi Counter-Strike peli tuo mukanaan?

Tietojen mukaan peli tulee sisältämään 128 tick rate -palvelimet sekä uuden ja parannellun kilpailullisen-tilan. Nykyään CS:GO:ssa on 64 tick rate -palvelimet ja vanhentuneeksi sekä epäselväksi haukuttu kilpailullinen järjestelmä, “matchmaking”, joka on ajanut monet pelaajat kolmannen osapuolen alustoille, kuten FACEITtiin.

Uusi Counter-Strike toisi mukanaan myös paljon muutakin, kuten graafisia uudistuksia, samalla pitäen huolen siitä, että myös kevyemmällä kalustolla voi pelata. Eri lähteiden mukaan myös skinit siirtyisivät uuteen versioon.

Richard Lewis kysyy julkaisunsa päätteeksi mielenkiintoisia kysymyksiä: Mitä pelin esports-skenelle käy? Elävätkö CS:GO ja uusi versio rinnakkain vai korvaako uusi vanhan?

HLTV:n mukaan mallia voi ottaa Dota 2:sta ajalta, kun se siirtyi Source 2 -pelimoottoriin. Uusi ja vanha versio elivät rinnatusten vain hetken, kunnes Source 2 -versio korvasi vanhan kokonaan.

Lewisin mukaan, jos historiaan on katsominen, “on todennäköistä, että peliä pitää päivittää tasapainon ja ominaisuuksien puolesta pitkään, ennen kuin se on kilpailukelpoinen”.

Jännitettävää siis riittää!

Kuva: Valve Lähde: Dexerto, HLTV, Richard Lewis