SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kuva: näissä maissa sijaitsee eniten CS:GO Global Elite-pelaajia
  • Sauli
    Rautiainen

Kuva: näissä maissa sijaitsee eniten CS:GO Global Elite-pelaajia

julkaistu: 02.04.2021 10:00

Pelinkehittäjä Valven Counter-Strike: Global Offensive -pelissä pelaaja laitetaan kilpailullisessa pelimuodossa tasoisiaan pelaajia vastaan. Voitettujen ja hävittyjen otteluiden sekä pelissä suoriutumisen perusteella peli määrää, mikä on pelaajan taitotaso.

Aloittaessa matkansa matchmakingissa on jokaisen pelaajan ensimmäinen askel silver-taitotaso. Kehittyessä pelaajana voi CS-hirmu päästä lopulta parhaimpaan kansainväliseen kärkeen eli Global Eliteen.

CS:GO:n Reddit-sivulla julkaistiin vastikää tilastokartta maista, jossa sijaitsee eniten Global Elite-rankillä varustettuja pelaajia suhteutettuna väkilukuun. Otanta listassa oli yhteensä 7 miljoonasta pelaajasta.

Suomessa on eniten CS:GO Global Elite-rankin ansainneita pelaajia.

 

Listan kärjessä majailee Suomi. Kartan mukaan Suomessa sijaitsee 3362 Global Elite-pelaajaa miljoonaa asukasta kohden. Toiselle sijalla listalla sijaitsee Viro 2046 pelaajalla ja kolmantena Tanska 1867 pelaajalla.

Listalla on erityisen kova edustus pohjoismailla. Skandinavian edustus saattaa selittyä internet-yhteyksien nopeudella, maiden aktiivisilla CS-yhteisöillä sekä sillä, että CS:GO on Euroopassa suositumpaa kuin muualla maailmassa.

Luonnollisesti Suomen menestys listalla sai nopeasti postauksen kommenteissa suomenkieliset huudahtamaan perinteisiä “torille” kommentteja. Toivotaan, että menestys Global Elitessä tuo menestystä myös CS-turnauksissa.

Kuva ja lähde: Valve ja Reddit

Tuoreimmat uutiset: