SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
KuPS – HJK: Pystyykö Klubi kuromaan eroa savolaisiin pienemmäksi?
  • Toimitus

KuPS – HJK: Pystyykö Klubi kuromaan eroa savolaisiin pienemmäksi?

julkaistu: 15.09.2019 13:58

Edellisen kerran jalkapallon SM-kultaa 43 vuotta sitten voittanut KuPS kohtaa kotikentällään Savon Sanomat Areenalla eniten Suomen mestaruuksia rohmunneen HJK:n mestaruussarjan avauskierroksella.

Jani Honkavaaran suojatit voittivat runkosarjan neljä viimeistä otteluaan ja lähtevät viidelle päätöskierrokselle toiselta sijalta kaksi pistettä sarjan kärjessä olevaa FC Interiä perässä.

KuPS kohtaa kotonaan Klubin lisäksi Ilveksen ja FC Hongan sekä matkustaa IFK Mariehamnin ja FC Interin vieraiksi.

Runkosarjassa KuPS nysväsi kaksi tasuria Klubia vastaan, kotipeli meni kiikareiden tuijotteluksi ja Töölössä tasattiin pisteet 1-1.

Honkavaaran ollessa savolaisten peräsimessä ovat joukkueet kohdanneet 11 kertaa, eikä KuPS ole kaatanut tuolloin Klubia yhtä kertaa enempää (1-3-7). Edellisen kerran KuPS on voittanut kotonaan HJK:n reilut neljä vuotta sitten Marko Rajamäen ollessa savolaisten valmentajana.

KuPSista erityisesti Ats Purje ja Ilmari Niskanen ovat olleet vahvassa tikissä viime peleissä. Purje on osunut kolmesti kolmessa ja Niskanen kolmesti neljässä ottelussa. Savolaisten voittoputken maalisuhde on järkyttävä 12-1 ja tusinasta nyytistä löytyy kaikkiaan neljä vähintään kaksi reppua paukuttanutta hemmoa, joten nyky-KuPS iskee leveällä rintamalla.

Tero Koskelan piiskuroima HJK voitti kahdella edellisellä kaudella mestaruuden Mika Lehkosuon luotsaamana, mutta on jäänyt mitalisijoista jo kuusi pistettä eli ensi kauden europaikka alkaa olla jo menneen talven lumia.

HJK matkustaa KuPS-pelin lisäksi vielä FC Hongan ja Ilveksen vieraiksi ja saa Telia 5G Areenalle IFK Mariehamnin ja FC Interin.

Loppuohjelma on Klubille siis yllättävänkin suosiollinen ottaen huomioon, että se ei hävinnyt yhdellekään mestaruussarjassa vastaan asettuvasta kolmesta vieraissa kohdattavasta joukkueesta runkosarjassa reissupeleissä.

Ei tarvinne kovinkaan kirkasta kristallipalloa ennustakseen illan ottelusta tulevan erittäin tarkkaa taistelua huipputärkeistä sarjapisteistä. HJK:lle ei ole käytännössä mitään hyötyä tasurista ja se lähtenee hakemaan täysiä pisteitä vahvasti hyökkäyspainoitteiseen peliin satsaten, se tosin on useimmiten omiin kasseihin ampumista Savon Sanomat Areenalla, missä KuPS on kaatanut mm. jo kaksi muuta kärkikolmikon jengiä eli FC Interin ja Ilveksen.

Hurmiossa tällä hetkellä pelaavia savolaisia on tällä hetkellä erittäin vaikeaa nujertaa. HJK:n viimeaikaisten esityksien perusteella sille ei voi kovin iloista iltaa tänään odottaa.

Ottelusta on lupa odottaa runsasmaalista, sillä HJK ei tule Savoon peruuttelemaan ja vahvavireisen isännät napauttavat tilaisuuden saadessaan kuulia pussiin leveällä rintamalla vastaiskuista ja maaleitta ei tänään tulla kovista panoksista huolimatta todellakaan jäämään.