SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kunnianhimoinen Overwatch League palaa – Kääntääkö viides kausi liigan suunnan?
  • Niko
    Nikkilä

Kunnianhimoinen Overwatch League palaa – Kääntääkö viides kausi liigan suunnan?

julkaistu: 16.02.2022 15:00

Blizzardin kunnianhimoinen e-urheiluhanke Overwatch League aloittaa viidennen kautensa tämän vuoden toukokuussa. Franchise-pohjainen, kotikaupunkeihin perustuva liiga sisältää 20 joukkuetta ympäri maailmaa, jotka taistelevat sen mestaruuspystistä ja miljoonien dollarien palkintopotista.

Liiga lanseerattiin varsin korkeiden tavoitteiden kera, sillä sen esikuvaksi mainittiin NFL:n ja NBA:n kaltaiset suurliigat. Yhtiö toivoi, että kotikaupunkimalli yhdistettynä Overwatchin suursuosioon nostaisi liigan valtavirtaan tavalla, johon muut e-urheilulajit eivät ole pystyneet.

Toisin kuitenkin kävi. Liigan katsojaluvut ovat laskeneet tasaisesti kausi kaudelta, ja koronaviruspandemia rampautti sen selkärangaksi kaavaillut kotikaupunkiottelut. Myös pitkä, viime vuoden syyskuusta asti kestänyt tauko ilman tietoa seuraavan kauden suunnitelmista on herättänyt kritiikkiä.

Eilen liiga kuitenkin julkaisi tietopaketin tulevan liigakautensa yksityiskohdista. Kausi tullaan pelaamaan Overwatch 2:n varhaisella versiolla, jonka myötä joukkuekokoonpanot vaihtuvat kuudesta pelaajasta viiteen (yksi tankki, kaksi Damage-pelaajaa ja kaksi Support-pelaajaa). Myös uusi pelimuoto, Push, tullaan lisäämään vanhan Assault-pelimuodon tilalle.

Liigakausi alkaa toukokuun 5. päivä ja jokainen joukkue pelaa sen aikana vähintään 24 ottelua. Viime vuoden tapaan liigakausi on rakennettu turnausten ympärille. Kauden ensimmäinen ja kolmas turnaus ovat alueellisia turnauksia (itä ja länsi), toinen ja neljäs taasen globaaleja turnauksia.

Liigan tavoitteena on palata fyysisiin, paikan päällä järjestettäviin turnaustapahtumiin, mutta kattavaa suunnitelmaa näiden toteutuksesta ei ole vielä julkaistu.

Joukkueet ansaitsevat liigapisteitä kauden aikaisten turnausten karsintaotteluista, turnauksiin pääsystä sekä turnaustuloksistaan. Kauden pudotuspeleihin ja Play-In-turnaukseen etenevät joukkueet valitaan kokonaisliigapisteidensä perusteella.

Tulevaan liigakauteen tulee osallistumaan tämän hetken tietojen mukaan kaksi suomalaispelaajaa: Vancouver Titansissa pelaava Petja “Masaa” Kantanen sekä Paris Eternalissa pelaava Ilari “Vestola” Vestola.

Kantanen pelasi viime kaudella Atlanta Reign -joukkueessa, joka kuittasi hopeasijan liigan finaalissa. Vestola puolestaan siirtyi osaksi Paris Eternalia liigan loppukaudella. Joukkue pudotuspelien Play-In-vaiheeseen, mutta jäi jaetulle 5.-6. sijalle eikä täten ottanut osaa pudotuspeleihin.

Lisätietoa liigan aikatauluista ja tarkemmista yksityiskohdista löydät sen verkkosivuilta.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Blizzard