SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kun hätä on suurin, Aleksi on lähellä —  suomalaiskapteeni palaa CS-kentille
  • Juuso
    Syngelmä

Kun hätä on suurin, Aleksi on lähellä — suomalaiskapteeni palaa CS-kentille

julkaistu: 12.03.2022 13:38

G2 Esportsin suomalaiskapteeni Aleksi “Aleksib” Virolainen antoi aiemmin tällä viikolla positiivisen koronatestin, jonka johdosta huippujoukkue on joutunut pelaamaan ensimmäiset kolme otteluaan ilman Virolaista ESL Proliigan 15. kauden A-lohkon otteluissa Saksan Düsseldorfissa. Virolaista on paikannut joukkueessa ranskalainen François “⁠AMANEK⁠” Delaunay.

Joukkue on ollut suurissa vaikeuksissa ilman suomalaiskapteeniaan. Kolmesta pelatusta ottelusta joukkue on pystynyt voittamaan vain lohkon heikoimman joukkueen, LookingForOrgin. Sen jälkeen joukkue kärsi puhtaan 2—0 tappion MOUZille ja hävisi eilen peräti kolmen sijaispelaajan kanssa pelaavalle fnaticille 2—1.

A-lohkossa ruotsalaisjoukkue NIP varmisti eilen ensimmäisenä joukkueena paikkansa huipputurnauksen pudotuspeleissä. Jokaisesta lohkosta kolme parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. G2 on tällä hetkellä kolmessa pisteessä ja joukkueella on tänään ja huomenna kaksi kovaa ottelua lohkokärkeä NIPiä sekä pudotuspelipaikasta kamppailevaa Entropiqia vastaan. Ainakin toinen on voitettava, mikäli G2 haluaa pitää toiveet elossa pudotuspelipaikasta.

Aleksib palaa kokoonpanoon — vapautuuko tähtipelaaja

G2:n tähtipelaaja, Nikola “NiKo” Kovač on ollut pimennossa ilman suomalaiskapteenia. Bosnialaistähden pelistä on puuttunut totuttu rohkeus, tarkkuus ja dominanssi. Tähtipelaajan huonot suoritukset ovat vaikuttaneet merkittävästi joukkueeseen. NiKon rating turnauksessa on tällä hetkellä vain 0.97. Edellisen kerran tähtipelaajan rating painui alle yhden joulukuussa 2019, kun NiKo edusti FaZea BLAST Pro Series Global Final 2019 -turnauksessa 0.94 ratingilla.

G2 tarvitsee parempia tuloksia tähtipelaajaltaan turnauksen jatkoa ajatellen. Suomalaiskapteenin paluu joukkueeseen toivon mukaan vapauttaa joukkueen tähtipelaajan pelaamaan jälleen omalla tasollaan.

Aleksib ja G2 pelaavat tänään Entropiqia vastaan iltaottelussa klo 20.30. Viimeiset A-lohkon ottelut pelataan huomenna, jolloin kaikki ottelut pelataan samaan aikaan klo 20.30. Viimeisessä lohko-ottelussaan G2 kohtaa NIPin.

Lähteet: HLTV, G2esports | Kuva: G2esports