SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kumpi e-urheilupeli on mielestäsi vaikeampi? – Huippupelaaja lyttäsi toisen vaihtoehdon
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

Kumpi e-urheilupeli on mielestäsi vaikeampi? – Huippupelaaja lyttäsi toisen vaihtoehdon

julkaistu: 25.12.2019 17:45

MOBA (Multiplayer online battle arena) jätit, Dota 2 ja League of Legends tunnetaan suosionsa ja jättiturnaustensa lisäksi yhteisöjensä pahamaineisesta tavasta kiistellä kumpi peli on vaikeampi. Team Liquidia LoLissa edustava Yiliang “Doublelift” Peng nosti kissan jälleen pöydälle, mutta Dota 2 -pelissä lähes 7 miljoonaa dollaria tienannut Johan “N0tail” Sundstein ei näihin kommentteihin tyytynyt.

Doubleliftin kommenttien mukaan “on 0%:n todennäköisyys, että Dota2:ssa olisi LoL:ia korkeampi mekaaninen taitokatto”. Taitokatolla hän tarkoittaa korkeinta pistettä, johon mekaanisilla pelitaidoilla on mahdollista päästä.

“Siitä löytyy kääntymisnopeus, ilmenee pelin sisäistä pätkimistä, eikä “skill shot” ja dash -kykyjä juuri löydy. Myös liikkuvuus on huonoa. Näppäimiä on enemmän, mutta niissä on kohdistettuja kykyjä, joten mekaanista taitoa ei tarvita paljon”, Liquidin tähtipelaaja kuittaa.

Doubleliftin myöntää pelanneensa Dota 2:ta jonkin verran, jotta hänen kommenteillaan olisi enemmän painoarvoa. Hän sanojensa mukaan “murskasi” kaikki vastustajansa kahdeksan vuoden League of Legends -kokemuksensa ansiosta pick-up-pelejä pelatessaan.

The Internationalin hallitsevaa mestaria, OG:ta edustava N0tail vastasi kutsumalla LoLia tylsäksi ja epävuorovaikutteiseksi.

“Jos LoL-ammattilaispeleissä 30:n minuutin kohdalla pelaajilla on keskimäärin 4-5 tappoa, mitkä ovat tärkeimmät tavoitteet? Ylipitkä “laning phase”, jossa pelaajat vain huolehtivat “last hiteistä” ja vastustajan häiritsemisestä?” OG:n kapteeni kuittaa.

Pelit ovat toki hyvin erilaisia samasta genrestä huolimatta. LoL-otteluiden alkuosio ammattilaistasolla on passiivisempi Dotaan verrattuna. N0tail huomauttaa myös “murskanneensa” vastustajansa pelaamissaan LoL-peleissä.

Kaksinkertainen TI-mestari ei kuitenkaan pelkkään lapselliseen twitterissä väittelyyn tyydy, ja kutsuu kaksi League of Legendsissä menestynyttä ja kunnioitettua pelaajaa keskustelemaan pelien eroista ja vaikeudesta itsensä ja joukkuetoverinsa, Sébastien “Ceb” Debsin kanssa.

Doublelift itse olisi tähän rooliin sopiva. Parempia vaihtoehtoja löytyy myös esimerkiksi Euroopasta, kuten joku viime kaudella kaikki odotukset ylittäneen G2 Esportsin pelaajista.

Lähde: Dexerto
Kuvalähde: Riot Games